Update uw browser.

Uw browser ondersteunt de huidige internetstandaarden niet. Daardoor kunnen er verkeerde weergaven en een onverwacht gedrag op deze website optreden. Wij adviseren u om uw browser bij te werken om deze website storingsvrij te kunnen gebruiken.

Update uw browser.

Uw browser ondersteunt de huidige internetstandaarden niet. Daardoor kunnen er verkeerde weergaven en een onverwacht gedrag op deze website optreden. Wij adviseren u om uw browser bij te werken om deze website storingsvrij te kunnen gebruiken.

Stories

Events

EuroShop 2017, Düsseldorf

Verlichting in de detailhandel moet emotie opwekken; bij individuele ensceneringen van de nieuwste modecollecties en automodellen, de meest actuele publicaties van de boekenbeurs of bij verse delicatessen. Welke lichtwerktuigen hebben ontwerpers echter nodig, zodat ze kunnen zorgen voor de benodigde flexibiliteit? De beursstand van ERCO op de 50e EuroShop is gewijd aan de ERCO lichttechniek die – gebaseerd op zelfontwikkelde LED-technologie – het gereedschap is voor perfecte ensceneringen. Om het potentieel van deze lichtwerktuigen op de EuroShop te verduidelijken, maakt ERCO van zijn lichtverdelingen een driedimensionaal spektakel.

Shop

Bistro Youfresh, Berlijn

In de Mall of Berlin trekt tussen de gebruikelijke fastfoodgiganten een kleine, verfijnde winkel de aandacht, waar manden vol groenten en fruit, vers bereide snacks, sappen en salades de klanten opwachten Lentegroen en wit domineren zowel logo als winkeldesign en brengen de volgende boodschap over: geheel volgens de actuele foodtrend is hier gezond en snel eten niet tegenstrijdig. Flexibele lichtwerktuigen van ERCO ensceneren optimaal de gerechten die rijk zijn aan vitamines, en scheppen een uitnodigende sfeer op de kleine oppervlakte.

Culture

Reizende tentoonstelling “Matthew Penn - Illuminating Characters”, Barcelona

De scherpe, levendige blik die de bezoekers vanaf de donkere wand aankijkt, irriteert door zijn intensiteit: pas wanneer het gigantische portret aandachtiger wordt bekeken, wordt duidelijk dat het hier om een olieverfschilderij gaat en niet om een foto. De bijna plastische werking van de hyperrealistische kunstwerken van Matthew Penn is het resultaat van de in perfectie toegepaste schildertechniek chiaroscuro, die met krachtige licht-donker-contrasten werkt – en de precieze accentverlichting met spots van ERCO. De Britse kunstschilder Matthew Penn presenteert van 23 september tot 9 oktober 2016 zijn kunstopstelling met een evenement in de historische ruimten van Palau Robert in Barcelona.

Community

Kingsford Smith International Airport, Sydney

Kingsford Smith International Airport dat jaarlijks door circa 40 miljoen passagiers wordt bezocht, is het belangrijkste en grootste luchtverkeersknooppunt in Australië. Zijn in 1970 gebouwde Terminal 1, waar de internationale vluchten worden afgehandeld, is hier de spreekwoordelijke Poort naar de wereld. Na een fundamentele renovatie, die met name ook voor het gedeelte van de veiligheidscontroles en de daarachter gelegen winkel- en verblijfszones gold, straalt de terminal vanaf de herfst van 2015 met nieuwe allure. ERCO heeft daaraan een belangrijke bijdrage geleverd. De Skim downlights uit de lichtfabriek in Lüdenscheid zorgen namelijk voor een sprankelende en indrukwekkende, algemene verlichting in deze zones van de terminal.

Culture

Danubiana Meulensteen Art Museum, Bratislava

Het Danubiana Meulensteen Art Museum bevindt zich op ongeveer 15 kilometer afstand van de Slowaakse hoofdstad Bratislava, precies op het drielandenpunt tussen Slowakije, Oostenrijk en Hongarije. Een onlangs opgeleverde, royale uitbreiding van het gebouw - in Slowakije zelfs als de bouw van het jaar uitgeroepen - verhoogt de aantrekkelijkheid van dit culturele modelproject. Het museumcomplex dat tot de meest interessante projecten in zijn soort in Midden-Europa behoort, straalt volledig in het licht van ERCO.

Shop

Showroom Blaha Office, Korneuburg

De door de familie geleide kantoormeubelfabrikant Blaha behoort in Oostenrijk tot de gerenommeerde aanbieders op zijn terrein. Op het hoofdkantoor in Korneuburg bij Wenen heeft de onderneming een showroom, waar de hoogwaardige meubelsystemen en kleurrijke akoestische systemen geaccentueerd in scène worden gezet. Als presentatie- en verkoopvlak, tegelijkertijd communicatie- en werkruimte, vereist de architectuur een veeleisend verlichtingsconcept. De spot Opton van ERCO maakt dankzij de flexibele Spherolit-techniek een verlichtingsconcept met vele lagen mogelijk.

Work

Kantoorgebouw Florentinum, Praag

Het Florentinum staat te boek als één van de grootste kantoorgebouwen van Praag. Met het oog op zijn vormgevingskwaliteit en zijn uitrusting telt hij ook tot de meest edele bouwwerken in zijn soort in de Tsjechische hoofdstad. Gelegen op loopafstand van het centraal station en het historische stadscentrum, scoort hij hoog met zijn centrale ligging. Een buitenruimteverlichting met ERCO lichtwerktuigen die uit vele lagen bestaat, leidt door het complex en schept een uitmuntende sfeer om er heerlijk te vertoeven.

Shop

Boutique La Martina, Praag

La Martina, in de jaren 80 van de vorige eeuw opgericht in Argentinië, behoort tegenwoordig tot de Global Players in de wereld van de polosport. Nadat het premium merk eerst als leverancier van de exclusieve paardensport naam had gemaakt, is dit inmiddels voor zijn internationaal verkochte Lifestyle-mode en de bijbehorende accessoires bekend. Het markeert een sportief-elegante stijl die een gevestigde clientèle aanspreekt. In de lente van 2014 heropende La Martina een bedrijf in Praag – ERCO leverde daarvoor de verlichting.

Hospitality

Restaurant Halle 32, Gummersbach

Na het sluiten van de stoomketelfabriek op het Steinmüller-terrein in Gummersbach bleef alleen „Halle 32“ behouden die nu als evenementencentrum met horeca wordt gebruikt. Voor de architect was het bij de renovatie van het industriegebouw bijzonder belangrijk het karakter ervan te bewaren. Vandaag de dag zijn ruw gelaten metselwerk, beton en natuursteen getuigen van talloze aanbouw- en renovatiewerken. De kraanbaan en het dakdraagwerk onderstrepen de voormalige charme van de 12 meter hoge hal.

Shop

Mykita Store in de Concept Mall Bikini Berlijn

Het is een bekentenis aan Berlijn: de brillenproducent opende zijn tweede shop in de Duitse hoofdstad, waar ook de productie en het beheer van het merk plaatsvinden. De nieuwe winkel bevindt zich onder het dak van Bikini Berlijn, een concept mall met boetieks, cafés en restaurants. Het gebouw werd tussen 1955 en 1957 volgens de ontwerpen van de architecten Paul Schwebes en Hans Schoszberger gebouwd en in de afgelopen jaren gerenoveerd en zorgvuldig opnieuw vormgegeven. De ontwerpen daarvoor ontwikkelde het Belgische architectenbureau SAQ. De uitvoerende architecten waren Hild und K uit München.

Hospitality

Restaurant Ambiente Brasileiro, Praag

Restaurante Brasileiro behoort tot de gastronomische keten Ambiente in Praag, die zich heeft gespecialiseerd in de exploitatie van themarestaurants. Het in de oude binnenstad gelegen filiaal Slovanský dům heeft zich geheel gewijd aan de Braziliaanse Churrasco. Bij deze barbecuevariant wordt vlees aan grote spiesen gebraden, waarbij de barbecuechef voor zijn gasten het hete, sappige vlees direct vanaf de spies op het bord snijdt. Zoals in traditionele Churasscarias gebruikelijk is, wordt ook in de Brasileiro volgens het All You Can Eat-principe bediend. De voor- en bijgerechten halen de bezoekers zelf van het overdadige zelfbedieningsbuffet. De porties vlees worden daarentegen direct op tafel geserveerd.

Hospitality

Ameron Hotel Speicherstadt, Hamburg

Met hotel Ameron werd onlangs het eerste hotel in de Hamburger Speicherstadt geopend. De magazijnen, grotendeels gebouwen van baksteen uit de 19e eeuw, werden in de afgelopen jaren omgebouwd tot musea, restaurants, kantoren en culturele locaties. Hotel Ameron bestaat uit twee delen: een voormalig kantoorgebouw uit de naoorlogse tijd herbergt nu 192 kamers en suites, een bar, de wellness-afdeling en de lobby. De eerdere koffiebeurs aan de overzijde van een vaart is bestemd als evenementenlocatie.

Shop

Winkelcentrum Bory Mall, Bratislava

De zegetocht van shopping malls volgens Amerikaans voorbeeld zet ook in Europa ongeremd door. Vaak gaat het bij deze winkelcentra om goedkoop opgetrokken, liefdeloos vormgegeven complexen. Er zijn gelukkig echter ook voorbeelden die laten zien dat ook de bouwtaak op architectonisch verantwoorde wijze kan worden opgelost – zonder in te boeten aan functionaliteit en spaarzaamheid. Tot deze voorbeelden behoort ook de onlangs opnieuw geopende, in een westelijke voorstad van Bratislava gelegen Bory Mall.