Update uw browser.

Uw browser ondersteunt de huidige internetstandaarden niet. Daardoor kunnen er verkeerde weergaven en een onverwacht gedrag op deze website optreden. Wij adviseren u om uw browser bij te werken om deze website storingsvrij te kunnen gebruiken.

Update uw browser.

Uw browser ondersteunt de huidige internetstandaarden niet. Daardoor kunnen er verkeerde weergaven en een onverwacht gedrag op deze website optreden. Wij adviseren u om uw browser bij te werken om deze website storingsvrij te kunnen gebruiken.

Work
Licht plannen met ERCO

Work

Digitaal licht voor kantoren

Of het nu in het internationale advocatenkantoor of in de creatieve omgeving van een architectenbureau is: productief kunnen werken vereist een werkomgeving met een hoog visual comfort, waar concentratie geen probleem is. Met een op de waarneming gericht lichtconcept en lichtwerktuigen met goede verblindingsvrije eigenschappen kan niet alleen de sfeer op kantoor mede worden bepaald, maar de volledige huisstijl van een onderneming worden geaccentueerd. Met het consequente systeemdesign en de flexibele lenstechniek van het ERCO productprogramma kunnen lichtoplossingen zowel voor klassieke werksituaties, zoals in een kantoor met een grote ruimte en vergaderzalen, als voor flexibele werkplekken, zoals Co Working Spaces en Break Out Rooms, worden gecreëerd. De formele flexibiliteit van de downlights biedt bovendien veel vrijheid voor vormgeving met een maximaal visual comfort en de hoogste efficiency: anders dan bijvoorbeeld langwerpige armaturen accentueren ze de architectuur zonder de vormgeving van het plafond te domineren.

Wereldwijde projecten van ERCO binnen handbereik Work

  • ERCO projecten in Light Scout
  • Verlichte projecten van ERCO

Wereldwijd verlicht ERCO ruim 13700 kantoor- en bestuursgebouwen. Investeerders en ondernemingen kiezen bij de professionele verlichting van hun werkplekken en gebouwen voor lichtwerktuigen en de kennis over licht van ERCO.

Tips voor de lichtplanning

Lichtconcepten voor kantoren moeten de spagaat maken tussen maximale spaarzaamheid en optimale kijkvoorwaarden voor gebruikers.
De kwalitatieve lichtplanning gaat in op de visuele waarneming van mensen en vervult de normatieve vereisten. In de combinatie uit verticale en horizontale verlichting kunnen met weinig, optimaal verblindingsvrije armaturen energiezuinige lichtoplossingen worden bereikt. Op die wijze kan licht voor werkplekken worden geoptimaliseerd, objecten met lichtaccenten worden gemodelleerd en de waarneming van de lichtsterkte in de ruimte via wallwashing positief worden beïnvloed.
Of het nu voor het bureau, in de vergaderruimte, het personeelskeukentje, in de gang of in het loungegedeelte is: overeenkomstig de normatieve voorwaarden en de nieuwste inzichten in arbeidsonderzoek maken individuele lichtconcepten kantoren productief bruikbaar met formele en informele gebruiksconcepten.

Work

Schep met licht sfeer op kantoor

De op de waarneming gerichte lichtplanning overstijgt in hoge mate de voorgeschreven richtlijnen voor horizontale verlichtingssterktes. Deze concentreert zich op het welzijn van de medewerkers op de werkplek. De verlichting voor werkplekken, schappen aan de wand en vergadertafels, die in zones is verdeeld, leidt tot een werkomgeving die rijk is aan afwisseling en aantrekkelijk is. Via verticale verlichting ontstaat in kantoren een prettige helderheid in het gezichtsveld en een open uitstraling van de ruimte.

Work

Licht als uitdrukking van de corporate identity

Voor ondernemingen vormt de architectuurbelichting een krachtig medium voor de communicatie van de corporate identity. Zowel door het lichtconcept als door de selectie van de armaturen kan een markante huisstijl worden ontwikkeld ‒ een bijdrage aan de ondernemingscultuur voor medewerkers en externe bezoekers. 's Nachts kan het gebouw een pregnant lichtteken zijn in het stadsgebied.

Work

Met energiezuinige verlichting langdurig besparen

ERCO optimaliseert de lichttechniek telkens op basis van de verlichtingstaak om een zo goed mogelijke efficiency en een goed visual comfort te realiseren. De krachtige techniek maakt het mogelijk om het aantal armaturen te verminderen en daardoor de investeringskosten te verlagen. Duurzaamheid en het licht efficiënt ergens heen leiden dat door moderne LED-armaturen wordt verzorgd, waarborgen ook op termijn lagere exploitatiekosten.

Work

Doeltreffende lichttechniek met LED's

Een goed rendement en lange levensduur behoren tot de voordelen van efficiënte LED-armaturen. Hun levensduur van 50.000 uur maakt gedurende circa 20 jaar een onderhoudsvrij gebruik in kantoren mogelijk. Een lager aansluitvermogen betekent ook een geringere warmtetoevoer, wat een positieve werking heeft op de exploitatiekosten van ventilatie en klimaattechniek.

Work

Lichtregeling voor efficiency en sfeer

Drie belangrijke, energiezuinige voordelen zijn het gevolg van lichtregeling op kantoor: 1. De hoge, voorgeschreven verlichtingssterkte is meestal niet continu vereist en kan worden verlaagd. 2. Een daglichtafhankelijke aansturing vermindert de stroombehoefte. 3. De verdeling in zones maakt het mogelijk om op individuele taken en voorkeuren af te stemmen. De medewerkers hebben door lichtregeling bovendien de gelegenheid om de sfeer aan hun wensen aan te passen.

Geschikte lichtwerktuigen

ERCO downlights bieden een esthetisch en energiezuinig alternatief voor lineaire armatuurprogramma's. Verschillende lichtverdelingen, efficiënte lenzensystemen en onderhoudsvrij systeemdesign maken een hoog rendement en daardoor rendabele lichtoplossingen mogelijk. Ongeacht of het op de werkplek, in de vergaderzaal, in de gang of bij de receptie is: de hoogvermogen-LED's genereren in combinatie met de lenstechniek van ERCO een precies, zeer gelijkmatig licht voor accentuering, breedstraling en wallwashing. De compacte montagematen en de onderhoudsvrije lichttechniek met LED's maken van ERCO downlights en wallwashers efficiënte lichtoplossingen voor kantoren, die gemakkelijk kunnen worden ingebouwd en flexibel kunnen worden gebruikt. Bovendien bepalen armaturen van ERCO de maatstaf in efficiency en visual comfort, doordat ze dankzij de brede, gelijkmatige lichtbundel maximale armatuurafstanden bij een perfecte antiverblinding mogelijk maken.

ERCO Newsletter – Inspirerende projecten, nieuwe producten, nieuwe kennis over licht

Abonnement op de Newsletter.
Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld. Meer informatie treft u aan onder Verklaring inzake gegevensbescherming