Uppdatera webbläsaren.

Din webbläsare stödjer inte aktuella webbstandarder. Det kan medföra felaktig visning och oväntade funktionssätt på denna webbplats. Vi rekommenderar dig att uppdatera webbläsaren för kunna använda denna webbplats utan problem.

Uppdatera webbläsaren.

Din webbläsare stödjer inte aktuella webbstandarder. Det kan medföra felaktig visning och oväntade funktionssätt på denna webbplats. Vi rekommenderar dig att uppdatera webbläsaren för kunna använda denna webbplats utan problem.

Work
Ljusplanering med ERCO

Work

Digitalt ljus för kontor

Förutsättningarna är konstanta vare sig det handlar om advokatbyråer med internationell prägel eller arkitektkontorens kreativa miljö: för ett produktivt arbete krävs en fokuserad arbetsmiljö med hög visuell komfort. Med ett varseblivningsorienterat ljuskoncept och väl avbländade ljusverktyg påverkas inte bara atmosfären på kontoret, utan företagets hela visuella identitet. Med konsekvent systemdesign och flexibel linsteknik från ERCOs produktprogram går det att ta fram ljuslösningar för klassiska arbetsformer i stora kontors- och konferenslokaler, men även för flexibla arbetsrum som coworking spaces och breakout rooms. Downlights är flexibla och ger inredarna stor frihet samtidigt som den visuella komforten och energieffektiviteten maximeras. Till skillnad från exempelvis listarmaturer framhäver de arkitekturen utan att dominera takets utformning.

Världsomspännande ERCO-projekt inom området Work

  • ERCO-projekt i Light Scout
  • Projekt belysta av ERCO

ERCO belyser mer än 13700 kontors- och administrationsbyggnader världen över. För professionell belysning av arbetsplatser och byggnader satsar investerare och företag på ljusverktyg och ljuskunnande från ERCO.

Tips för ljusplanering

Ljuskoncept för kontorslokaler måste överbrygga klyftan mellan maximal kostnadseffektivitet och bästa möjliga visuella förhållanden för användarna.
Den kvalitativa ljusplaneringen utgår från människors visuella varseblivning och uppfyller kraven i gällande standarder. En kombination av vertikal och horisontell belysning möjliggör kostnadseffektiva ljuslösningar med ett fåtal optimalt avbländade armaturer. På det viset optimeras ljuset för arbetsytor samtidigt som olika objekt framställs tredimensionellt med ljusaccenter. Den breda väggbelysningen gör att ljusintensiteten i rummet upplevs positivt.
Vid skrivbordet, i konferenslokalen, fikarummet, hallen eller loungen gäller samma normativa förutsättningar. Ljuskoncept baserade på de senaste rönen inom arbetslivsforskningen används för att förbättra produktiviteten i rummen, oavsett om de används formellt eller informellt.

Work

Skapa atmosfär i kontoret med ljus

Den varseblivningsorienterade ljusplaneringen går mycket längre än föreskrivna riktlinjer för horisontell belysningsstyrka. Den tar nämligen hänsyn till medarbetarnas trivsel på arbetsplatsen. Zonbelysning för arbetsytor, vägghyllor och konferensbord ger en mycket varierad och attraktiv arbetsmiljö. Vertikal belysning i kontor ger en angenäm ljusintensitet i synfältet och ett öppet rumsligt intryck.

Work

Ljus som uttryck för företagsidentitet

Arkitekturbelysning är ett effektivt medium för kommunikation av företagsidentitet. Både ljuskonceptet och valet av ljuskälla gör det möjligt att utveckla ett markant utseende – som bidrar till företagskulturen för medarbetare och externa besökare. Nattetid kan byggnaden vara en uttrycksfull ljusprofil i stadsmiljön.

Work

Spara långsiktigt med kostnadseffektiv belysning

ERCO optimerar ljustekniken i förhållande till belysningsuppgiften för att uppnå bästa möjliga effektivitet och god visuell komfort. Den högpresterande tekniken gör det möjligt att minska antalet armaturer och därmed sänka investeringskostnaderna. LED-armaturer med lång livslängd och verkningsfull ljusstyrning säkerställer låga driftskostnader, även på lång sikt.

Work

Effektiv ljusteknik med LED

Högt ljusutbyte och lång livslängd hör till fördelarna med effektiva LED-armaturer. En livslängd på 50 000 timmar möjliggör underhållsfri drift i kontor i ca 20 år. Lägre ansluten effekt innebär lägre värmeavgivning och därmed lägre driftskostnader för ventilation och luftkonditionering.

Work

Ljusstyrning för effektivitet och atmosfär

Ljusstyrning i kontorslokaler ger tre viktiga ekonomifördelar: 1. Den höga specificerade belysningsstyrkan krävs mestadels inte genomgående och kan sänkas. 2. Dagsljusstyrning minskar strömbehovet. 3. Zonbelysning medger anpassning till individuella aktiviteter och preferenser. Ljusstyrning ger dessutom medarbetarna möjlighet att anpassa atmosfären efter egna idéer.

Lämpliga ljusverktyg

ERCOs downlights är ett estetiskt och ekonomiskt alternativ till de linjära armaturserierna. Olika ljusfördelningar, energieffektiva linssystem och underhållsfri systemdesign ger hög verkningsgrad och därmed ekonomiska ljuslösningar. På arbetsplatser, i konferenslokaler, korridorer eller receptionsområden kan högeffekt-LED i kombination med ERCOs linsteknik skapa ett precist och mycket jämnt ljus för accentuering, bred belysning och wallwashing. Kompakta inbyggnadsmått, underhållsfri LED-teknik, enkel montering och flexibel användning gör ERCOs downlights och wallwashers till högpresterande ljuslösningar för alla kontor. ERCOs armaturer sätter dessutom ny standard för energieffektivitet och visuell komfort genom att den breda, jämna ljuskäglan möjliggör maximala armaturavstånd och perfekt avbländning.

ERCO nyhetsbrev – inspirerande projekt, produktnyheter, de senaste ljustekniska rönen

Prenumerera på nyhetsbrevet
Dina uppgifter behandlas strikt konfidentiellt. Du hittar närmare information på Dataskyddsförklaring