Update uw browser.

Uw browser ondersteunt de huidige internetstandaarden niet. Daardoor kunnen er verkeerde weergaven en een onverwacht gedrag op deze website optreden. Wij adviseren u om uw browser bij te werken om deze website storingsvrij te kunnen gebruiken.

Update uw browser.

Uw browser ondersteunt de huidige internetstandaarden niet. Daardoor kunnen er verkeerde weergaven en een onverwacht gedrag op deze website optreden. Wij adviseren u om uw browser bij te werken om deze website storingsvrij te kunnen gebruiken.

ERCO Lightscan - buitenschijnwerper van de nieuwste generatie

ERCO Lightscan - buitenschijnwerper van de nieuwste generatie  [PKM_Objekt]

Dit artikel downloaden

Lüdenscheid, februari 2014. Hoe kunnen grote gebouwen die het stadsbeeld bepalen, in het donker efficiënt met licht geënsceneerd worden ? En hoe kunnen daarbij de meest uiteenlopende lichtoplossingen met een uniform armatuurmodel worden gerealiseerd?
Met Lightscan biedt ERCO een extreem flexibele LED-schijnwerper voor buiten die met grote vermogens en een unieke performance zelfs flatfaçaden precies verlicht. Architectuurelementen en objecten kunnen ook op een grote afstand doelgericht worden verlicht. Lightscan biedt uiterst efficiënte, digitale lichttechniek in een slank, gebruikersvriendelijk design dat op terughoudende wijze in iedere architectuur kan worden ingevoegd.

Lightscan valt op door voortreffelijke lichttechnische en decoratieve eigenschappen. Met zijn varianten van 18 tot 96 Watt, bij 1710 tot 12000 lumen kunnen vrijwel alle verlichtingstaken met armaturen in een gangbare designtaal worden opgelost - ook bij grote gebouwenafmetingen of over grote afstanden. De lichtverdelingen narrow spot, spot, flood, wide flood, oval flood en wallwash zorgen ervoor dat het licht individueel op de gewenste objecten kan worden uitgelijnd.

Krachtig, flexibel en uiterst efficiënt
ERCO heeft zich bij Lightscan tot taak gesteld om een krachtige productfamilie te ontwikkelen die voldoet aan alle specificaties van de architecten en ontwerpers. Ongeacht of dat als schijnwerper, wallwasher of lens-wallwasher is: de innovatieve lichttechniek en de flexibele Spherolit-lenzen zorgen, afhankelijk van de toepassing, voor haarscherpe lichtbundels en naadloze wallwashing met hoge lichtstromen. Met de oval flood-lens kan een ellipsvormige lichtbundel worden bereikt die draaibaar is met 360 graden. Omvangrijk montagetoebehoren maakt toepassing van de armatuur voor verschillende vereisten mogelijk. Warmwit en neutraalwit licht bieden daarbij talloze vormgevingsmogelijkheden voor verschillende materialen en oppervlakken. Met gekleurd licht plaatst deze blikvangende accenten op façaden en wanden.

Slank silhouet
De uiterst efficiënte LED-techniek die de enorme prestaties in de buitenruimte mogelijk maakt, weerspiegelt ook in zijn autonome design. Zijn slanke silhouet, vergelijkbaar met een computerbeeldscherm, wordt door de vlakke opstelling van de LED's op de printplaat mogelijk in combinatie met de precieze lenzentechnologie uit optische polymeer van ERCO en past zich op die wijze perfect aan de omgeving aan. Om de geschikte uitlijning van de lichtbundel permanent te waarborgen kan het met 90 graden zwenkbare scharnier precies en veilig worden vastgezet.

Robuuste partner
Het gecoate en gladde aluminiumgietwerkhuis, alsmede het hoogwaardige veiligheidsglas waarborgen duurzaamheid en gemakkelijke reiniging. Ook na montage worden de onderhoudskosten op die manier laag gehouden. Daardoor is Lightscan niet alleen geschikt voor alle verlichtingsoplossingen buiten, maar ook voor binnenruimten met vereisten voor een hogere beschermingsgraad -bijvoorbeeld in zwembaden of sporthallen.

Technische eigenschappen ERCO Lightscan
ERCO lenzensysteem: Spherolit-lens, collimatoroptiek van optisch polymeer
Lichtverdelingen: Narrow spot, spot, flood, wide flood, oval flood, wallwash
ERCO LED-module: Hoogvermogen-LED's op printplaat met metalen kern, lichtkleuren: warmwit of neutraalwit, 3000 - 4000K, varychrome RGBW
Huis en arm: Aluminiumgietwerk met 2-voudige poedercoating: Graphit m, corrosievrij
Bedrijfsapparaat: Schakelbaar of DALI dimbaar

Over ERCO
De ERCO lichtfabriek met zetel in Lüdenscheid is een internationaal gerenommeerde specialist voor architectuurbelichting met LED-technologie. Het in 1934 opgerichte familiebedrijf is wereldwijd actief met ruim 60 dochtermaatschappijen, vestigingen en vertegenwoordigingen. In nauw contact met architecten, lichtplanners en ingenieurs ontwikkelt ERCO lichtwerktuigen met de focus op de architectuursegmenten cultuur en handel, werk en gastvrijheid, leven en overheidsinstanties. ERCO ziet licht als de vierde dimensie in de architectuur.

Als u meer informatie over ERCO of beeldmateriaal wenst, bezoek ons dan op www.erco.com/presse. Wij leveren u voor uw berichtgeving ook graag materiaal over projecten wereldwijd.
(4485 karakter)

Geschikt beeldmateriaal

Afbeelding 1 / Download HiRes
De krachtige buitenspot Lightscan combineert uiterst efficiënte lichttechniek met een gebruikersvriendelijk design met rechte lijnen. Afbeelding: ERCO
Afbeelding 2 / Download HiRes
Het zwenkbare scharnier van Lightscan kan worden vastgezet. Op die wijze is ervoor gezorgd dat de hoge lichtstromen van de buitenruimtearmatuur van ERCO de juiste oppervlakken betrouwbaar bereiken. Afbeelding: ERCO

ERCO Newsletter – Inspirerende projecten, nieuwe producten, nieuwe kennis over licht

Abonnement op de Newsletter.
Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld. Meer informatie treft u aan onder Verklaring inzake gegevensbescherming