Uppdatera webbläsaren.

Din webbläsare stödjer inte aktuella webbstandarder. Det kan medföra felaktig visning och oväntade funktionssätt på denna webbplats. Vi rekommenderar dig att uppdatera webbläsaren för kunna använda denna webbplats utan problem.

Uppdatera webbläsaren.

Din webbläsare stödjer inte aktuella webbstandarder. Det kan medföra felaktig visning och oväntade funktionssätt på denna webbplats. Vi rekommenderar dig att uppdatera webbläsaren för kunna använda denna webbplats utan problem.

ERCO Lightscan - senaste generationens utomhusstrålkastare

ERCO Lightscan - senaste generationens utomhusstrålkastare  [PKM_Objekt]

Ladda ned denna artikel:

Lüdenscheid, februari 2014. Hur kan stora byggnader som dominerar stadsbilden ljussättas på ett effektivt sätt under dygnets mörka timmar? Och hur kan vitt skilda ljuslösningar förverkligas med genomgående samma armaturmodell?
Lightscan är en extremt flexibel LED-strålkastare från ERCO för utomhusbruk, som med stora effektpaket och unika prestanda kan belysa till och med höghusfasader med precision. Även arkitekturdetaljer och föremål kan belysas på stort avstånd med god avgränsning. Lightscan erbjuder högeffektiv digital ljusteknik i en kompakt användarvänlig design, som diskret kan infogas i alla typer av arkitektur.

Lightscan imponerar med enastående ljustekniska och estetiska egenskaper. Med modeller från 18 till 96 watt, med 1710 till 12000 lumen, kan näst intill alla belysningstillämpningar tillgodoses av armaturer med genomgående formspråk - även vid stora byggnader eller på stora avstånd. Ljusfördelningarna narrow spot, spot, flood, wide flood, oval flood och wallwash ser till att ljuset riktas specifikt på önskat objekt.

Kraftfull, flexibel och högeffektiv
ERCO har med Lightscan föresatt sig att utveckla en ljusstark produktfamilj som fyller alla krav arkitekter och ljusplanerare kan ställa. Både som strålkastare, washer eller lins-wallwasher: Den innovativa ljustekniken och de flexibla Spherolit-linserna tillhandahåller, beroende på önskemål, både ljuskäglor med skarp avgränsning och jämn bred väggbelysning med stora ljusflöden. Med oval flood-linsen kan en elliptisk ljuskägla som är vridbar 360 grader åstadkommas. Omfattande monteringstillbehör låter armaturen uppfylla vitt skilda anspråk. Varmvitt och neutralvitt ljus erbjuder mångsidiga gestaltningsmöjligheter för olika material och ytor, samtidigt som färgat ljus kan användas för att sätta accenter med stor uppmärksamhetsfaktor på fasader och väggar.

Slank silhuett
Den högeffektiva LED-tekniken, som möjliggör mycket stora effektpaket i utomhusarmaturerna, återspeglas i den självständiga designen. Den platta silhuetten, som påminner om en bildskärm, möjliggörs genom yttäckande placering av LED på kretskortet i kombination med ERCOs exakta linsteknik av optisk polymer. För att garantera lämplig riktning på ljuskäglan över tiden, kan leden, som är svängbar 90 grader, låsas på ett exakt och tillförlitligt sätt.

Robust partner
Det pulverlackerade släta armaturhuset av gjuten aluminium och det slagtåliga skyddsglaset garanterar lång livslängd och enkel rengöring. Det medför låga underhållskostnader efter monteringen. Lightscan passar därför inte bara för alla belysningslösningar utomhus, utan även för inomhusmiljöer med krav på högre kapslingsklass - till exempel simbassänger och sporthallar.

Tekniska egenskaper hos ERCO Lightscan
ERCOs linssystem: Spherolit-lins, kollimatoroptik av optisk polymer
Ljusfördelningar: Narrow spot, spot, flood, wide flood, oval flood, wallwash
ERCOs LED-modul: Högeffekt-LED på kretskort med metallkärna, ljusfärger: varmvitt eller neutralvitt, 3000 - 4000K, varychrome RGBW
Hölje och arm: Gjuten aluminium dubbelt pulverlackerad: Graphit m, korrosionsfri
Driftdon: Omkopplingsbar eller DALI-reglerbar

Om ERCO
Ljusfabriken ERCO med säte i Lüdenscheid är en internationellt ledande specialist på arkitekturbelysning med LED-teknik. Familjeföretaget, som grundades 1934, har verksamhet över hela världen med mer än 60 dotterbolag, filialer och agenturer. I nära samarbete med arkitekter, ljusplanerare och ingenjörer utvecklar ERCO ljusverktyg med fokus på arkitektursegmenten kultur och handel, arbete och hotell/restaurang, boende och offentliga institutioner. ERCO ser ljuset som arkitekturens fjärde dimension.

Om du vill ha bildmaterial eller mer information om ERCO, är du välkommen till www.erco.com/presse. Vi levererar gärna även material om projekt över hela världen för din rapportering.
(4540 Karaktär)

Passande bildmaterial

1 / Download HiRes
Den ljusstarka utomhusstrålkastaren Lightscan sammanför högeffektiv ljusteknik med en användarvänlig, ren design. Bild: ERCO
2 / Download HiRes
Den svängbara leden hos Lightscan är låsbar. Därigenom belyser de höga ljusflödena från ERCOs utomhusarmatur det rätta stället på ett tillförlitligt sätt. Bild: ERCO

ERCO nyhetsbrev – inspirerande projekt, produktnyheter, de senaste ljustekniska rönen

Prenumerera på nyhetsbrevet
Dina uppgifter behandlas strikt konfidentiellt. Du hittar närmare information på Dataskyddsförklaring