Update uw browser.

Uw browser ondersteunt de huidige internetstandaarden niet. Daardoor kunnen er verkeerde weergaven en een onverwacht gedrag op deze website optreden. Wij adviseren u om uw browser bij te werken om deze website storingsvrij te kunnen gebruiken.

Update uw browser.

Uw browser ondersteunt de huidige internetstandaarden niet. Daardoor kunnen er verkeerde weergaven en een onverwacht gedrag op deze website optreden. Wij adviseren u om uw browser bij te werken om deze website storingsvrij te kunnen gebruiken.

ERCO Tesis LED: de nieuwe norm voor buitenverlichting

ERCO Tesis LED:  de nieuwe norm voor buitenverlichting  [PKM_Objekt]

Dit artikel downloaden

Lüdenscheid, februari 2014. Het karakter van het gebouw in de nachtelijke omgeving beklemtonen, architectuurdetails modelleren en de omgeving indelen behoren tot de kernvereisten aan een geslaagde buitenverlichting. Met de nieuwe generatie van de Tesis LED-vloerinbouwarmaturen, een uiterst innovatieve doorontwikkeling van de beproefde serie armaturen, biedt ERCO hiervoor vernieuwende lichtwerktuigen. De armaturen zijn dankzij hun nieuw, bijzonder robuust, kunststof huis volledig corrosievrij en waterdicht conform IP68. Tegelijkertijd biedt de innovatieve LED-lichttechniek een hoge efficiency en talloze mogelijkheden voor de lichtverdeling in de meest uiteenlopende verlichtingssituaties.

Robuust en duurzaam
Vloerinbouwarmaturen vereisen stabiliteit en gedetailleerde kwaliteit door de bijzondere inbouwsituatie en de permanente belasting door wisselende weersomstandigheden. Voor de nieuwe Tesis LED-armaturen heeft ERCO daarom een met glasvezel versterkt kunststof huis ontwikkelt die de armatuur bestand maakt tegen corrosie door vocht en mechanische beschadigingen. Bovendien voorkomt een speciale, capillaire bescherming dat water via de kabels de armatuur binnendringt en daardoor de duurzaamheid van de armatuur in gevaar brengt. Tesis LED voldoet ook aan de berijdbaarheid met voertuigen: de vloerinbouwarmatuur kan een gewicht van max. 5 ton dragen.

Flexibel en ongecompliceerd
De precisie die ERCO in de loop der jaren voor de binnenruimte heeft ontwikkeld, wordt nu ook aan de buitenruimte overgedragen: binnenin het stabiele huis maakt de Tesis indruk met precieze lichttechniek die zelfs voor de complexe vereisten aan museumverlichting voldoende zou zijn. Of het nu over gelijkmatige wallwashing of accentuerende verlichting gaat - Tesis waarborgt door innovatieve LED-techniek een efficiënte en betrouwbare buitenverlichting. Het programma omvat gelijkmatige lens-wallwashers, bijvoorbeeld voor façadevlakken, net zoals accentuerende, richtbare spots of breedstralende uplights, bijvoorbeeld voor de verlichting van bomen. Als wallwasher is Tesis in staat om met een grote armatuurafstand van max. het 1,5-voudige van de wandafstand uiterst efficiënt verticale oppervlakken te ensceneren. De lichtbronnen in de vloer die een hoge anti-verblinding hebben, maken grote indruk door een zorgvuldig design en precieze lichtverdelingen. Om te voldoen aan verschillende architectuur- en lichtconcepten zijn Tesis armaturen in een rond of vierkant model verkrijgbaar. Door de geringe inbouwdiepte verloopt de montage zeer ongecompliceerd.

Technische eigenschappen ERCO Tesis LED
ERCO lenzensysteem: Spherolit-lenzensysteem
Lichtverdelingen: Narrow spot, spot, flood, wide flood, oval flood of wallwash
ERCO LED-module: Hoogvermogen-LED's op printplaat met metalen kern, lichtkleuren: warmwit of neutraalwit, 3000 - 4000K
Beschermingsgraad: IP68
Bedrijfsapparaat: Schakelbaar of DALI dimbaar
Huis: Met glasvezel versterkte polyamide

Over ERCO
De ERCO lichtfabriek met zetel in Lüdenscheid is een internationaal gerenommeerde specialist voor architectuurbelichting met LED-technologie. Het in 1934 opgerichte familiebedrijf is wereldwijd actief met ruim 60 dochtermaatschappijen, vestigingen en vertegenwoordigingen. In nauw contact met architecten, lichtplanners en ingenieurs ontwikkelt ERCO lichtwerktuigen met de focus op de architectuursegmenten cultuur en handel, werk en gastvrijheid, leven en overheidsinstanties. ERCO ziet licht als de vierde dimensie in de architectuur.

Als u meer informatie over ERCO of beeldmateriaal wenst, bezoek ons dan op www.erco.com/presse. Wij leveren u voor uw berichtgeving ook graag materiaal over projecten wereldwijd.
(3949 karakter)

Geschikt beeldmateriaal

Afbeelding 1 / Download HiRes
Of het nu rond of hoekig moet zijn - Tesis LED bepaalt nieuwe normen in de buitenverlichting. De armaturen zijn robuust, corrosievrij en efficiënt. Foto: ERCO
Afbeelding 2 / Download HiRes
 

ERCO Newsletter – Inspirerende projecten, nieuwe producten, nieuwe kennis over licht

Abonnement op de Newsletter.
Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld. Meer informatie treft u aan onder Verklaring inzake gegevensbescherming