Uppdatera webbläsaren.

Din webbläsare stödjer inte aktuella webbstandarder. Det kan medföra felaktig visning och oväntade funktionssätt på denna webbplats. Vi rekommenderar dig att uppdatera webbläsaren för kunna använda denna webbplats utan problem.

Uppdatera webbläsaren.

Din webbläsare stödjer inte aktuella webbstandarder. Det kan medföra felaktig visning och oväntade funktionssätt på denna webbplats. Vi rekommenderar dig att uppdatera webbläsaren för kunna använda denna webbplats utan problem.

ERCOs Tesis LED: Ny måttstock för utomhusbelysningen

ERCOs Tesis LED:  Ny måttstock för utomhusbelysningen  [PKM_Objekt]

Ladda ned denna artikel:

Lüdenscheid, februari 2014. En väl utformad utomhusbelysning uppfyller det viktiga kravet att framhäva en byggnads karaktär nattetid, modellera arkitekturdetaljer och strukturera omgivningen. Med den nya generationen av Tesis LED infällda markarmaturer, en mycket innovativ vidareutveckling av den beprövade armaturserien, erbjuder ERCO framtidsinriktade ljusverktyg för detta syfte. Armaturerna är helt korrosionsfria och vattentäta enligt IP68 tack vare sina nya, extra robusta plasthöljen. Samtidigt möjliggör den innovativa LED-ljustekniken hög effektivitet och mångsidiga möjligheter i ljusfördelningen i vitt skilda belysningssituationer.

Robust och med lång livslängd
Infällda markarmaturer måste vara stabila och hålla hög kvalitet in i minsta detalj på grund av den speciella placeringen och den permanenta belastningen från varierande väderförhållanden. För de nya Tesis LED-armaturerna har ERCO följdaktligen utvecklat ett glasfiberförstärkt plasthölje, som gör armaturen resistent mot korrosion genom fukt och mekaniska skador. Dessutom förhindrar ett speciellt kapillärskydd att vatten tränger in i armaturen via kablarna och förkortar livslängden hos armaturen. Tesis LED klarar även att köras över med fordon: Den infällda golvarmaturen tål vikter på upp till 5 ton.

Flexibel och okomplicerad
Den precision som ERCO under många år utvecklat för inomhustillämpningar, kan nu användas även utomhus: I Tesis' stabila hölje ryms ljusteknik med en precision, som till och med kan uppfylla de många varierande kraven på museibelysning. Både för jämn bred väggbelysning och accentbelysning garanterar Tesis tack vare den innovativa LED-tekniken en effektiv och tillförlitlig utomhusbelysning. Programmet innehåller lins-wallwashers, till exempel för att belysa fasadytor, liksom riktstrålkastare eller bredstrålande uplights, till exempel för belysning av träd. Som wallwasher kan Tesis ljussätta vertikala ytor mycket effektivt med stora armaturavstånd på upp till 1,5 gånger avståndet till väggen. De minimalistiska väl avbländade ljuskällorna i marken har en tilltalande och omsorgsfull design och exakta ljusfördelningar. För att passa i olika arkitektur- och ljuskoncept, finns Tesis armaturerna i både rund och fyrkantig modell. Tack vare det låga inbyggnadsdjupet är det enkelt att montera Tesis.

Tekniska egenskaper hos ERCOs Tesis LED
ERCOs linssystem: Spherolit-linssystem
Ljusfördelningar: Narrow spot, spot, flood, wide flood, oval flood eller wallwash
ERCOs LED-modul: Högeffekt-LED på kretskort med metallkärna, ljusfärger: varmvitt eller neutralvitt, 3000 - 4000K
Skyddsklass: IP68
Driftdon: Omkopplingsbar eller DALI-reglerbar
Hölje: Glasfiberförstärkt plast

Om ERCO
Ljusfabriken ERCO med säte i Lüdenscheid är en internationellt ledande specialist på arkitekturbelysning med LED-teknik. Familjeföretaget, som grundades 1934, har verksamhet över hela världen med mer än 60 dotterbolag, filialer och agenturer. I nära samarbete med arkitekter, ljusplanerare och ingenjörer utvecklar ERCO ljusverktyg med fokus på arkitektursegmenten kultur och handel, arbete och hotell/restaurang, boende och offentliga institutioner. ERCO ser ljuset som arkitekturens fjärde dimension.

Om du vill ha bildmaterial eller mer information om ERCO, är du välkommen till www.erco.com/presse. Vi levererar gärna även material om projekt över hela världen för din rapportering.
(4019 Karaktär)

Passande bildmaterial

1 / Download HiRes
Rund eller fyrkantig - Tesis LED sätter nya måttstockar för utomhusbelysningen: Armaturerna är robusta, korrosionsfria och effektiva. Foto: ERCO
2 / Download HiRes
 

ERCO nyhetsbrev – inspirerande projekt, produktnyheter, de senaste ljustekniska rönen

Prenumerera på nyhetsbrevet
Dina uppgifter behandlas strikt konfidentiellt. Du hittar närmare information på Dataskyddsförklaring