Update uw browser.

Uw browser ondersteunt de huidige internetstandaarden niet. Daardoor kunnen er verkeerde weergaven en een onverwacht gedrag op deze website optreden. Wij adviseren u om uw browser bij te werken om deze website storingsvrij te kunnen gebruiken.

Update uw browser.

Uw browser ondersteunt de huidige internetstandaarden niet. Daardoor kunnen er verkeerde weergaven en een onverwacht gedrag op deze website optreden. Wij adviseren u om uw browser bij te werken om deze website storingsvrij te kunnen gebruiken.

Midipoll en Panorama. Efficient visual comfort voor buiten

Midipoll en Panorama. Efficient visual comfort voor buiten  [PKM_Objekt]

Dit artikel downloaden

Lüdenscheid, maart 2014. Creatief verlicht kan een park bij een wandeling in de avond een toneel worden. Het juiste licht zorgt niet alleen voor oriëntatie, maar stuurt de blik subtiel naar kijkassen vol met spanning of royale ingangsarealen. Met precieze lichttechniek ondersteunen nu de uitgebreide programma's van de bolderarmaturen Midipoll en Panorama van ERCO de enscenering van de buitenruimte 's avonds, zonder daarbij de aandacht van de sterrenhemel af te leiden. Dankzij de optimale bescherming tegen verblinding en uiterst efficiënte lichttechniek verenigen ze het buitengewoon hoge visual comfort en LED-licht met een bijzonder gering stroomverbruik.

Terwijl Midipoll en Panorama zich overdag als elegante, minimalistische objecten presenteren, overtuigen ze in het donker door perfect licht. Absoluut verblindingsvrij en zonder strooilicht leiden ze - dankzij de Dark Sky-technologie - het licht met een verdeling van 360 graden exact naar het doeloppervlak: bijvoorbeeld naar wegen, gazons of parkeerplaatsen. Door hun zeer hoge visual comfort ensceneren Midipoll en Panorama de omgeving geheel vanzelfsprekend zonder deze te domineren. De nachtelijke hemel blijft donker, terwijl de gewenste arealen optimaal worden verlicht.

Over de gehele linie efficiënt en duurzaam
Met een lichtbundelradius van max. zes meter maken de armaturen ook bij een armatuurafstand van twaalf meter een gelijkmatige verlichting mogelijk zonder donkere tussenruimtes. Dankzij het geringe aantal armaturen dat op die wijze kan worden bereikt, en de efficiënte LED-technologie zijn de bolderarmaturen Midipoll en Panorama geschikt voor een op duurzaamheid gerichte lichtplanning. Het lenzensysteem van Midipoll van hoogwaardig, optisch polymeer valt op door zijn uiterst hoge efficiency. Afhankelijk van het gebruik zijn vermogensklassen van acht tot 24 watt en daardoor verlichtingssterktes van 760 tot 3000 lumen beschikbaar.

Design ontmoet techniek
De bolderarmaturen van ERCO die verkrijgbaar zijn in verschillende maten, kunnen met hun geometrische verschijning als ruimtevormend element worden ingezet. Vervaardigd van corrosiebestendig aluminium, overtuigen de armaturen niet alleen door hun lange levensduur, maar ook door een hoogwaardig, esthetisch oppervlak. Of het nu het subtiele strijklicht op het kruisvormige aluminiumprofiel op het huis van Midipoll is of de elegante, smalle glascilinder van Panorama - bolderarmaturen van ERCO combineren de meest recente techniek met een slanke, architectonische vormgeving.

Technische eigenschappen van ERCO Midipoll
ERCO lenzensysteem: Prismalens of softec lens
Vermogensklassen: 8 tot 24 watt
ERCO LED-module: Hoogvermogen-LED's op printplaat met metalen kern, lichtkleuren: warmwit of neutraalwit, 3000K - 4000K
Huis: Corrosiebestendig aluminiumgietwerk met 2-voudige coating: Graphit m
Bedrijfsapparaat: Schakelbaar, fasen- of DALI dimbaar
Beschermingsgraad: IP65 - stof- en spuitwaterdicht

Technische eigenschappen van ERCO Panorama
ERCO lenzensysteem: 360° bundelreflector
Vermogensklassen: 8 tot 24 watt
ERCO LED-module: Hoogvermogen-LED's op printplaat met metalen kern, lichtkleuren: warmwit of neutraalwit, 3000K - 4000K
Huis: Aluminiumgietwerk met 2-voudige coating: Graphit m
Bedrijfsapparaat: Fasendimbaar, dimmen met externe dimmer (fase-afsnijtechniek)
Beschermingsgraad: IP65 - stof- en spuitwaterdicht

Over ERCO
De ERCO lichtfabriek met zetel in Lüdenscheid is een internationaal gerenommeerde specialist voor architectuurbelichting met LED-technologie. Het in 1934 opgerichte familiebedrijf is wereldwijd actief met ruim 60 dochtermaatschappijen, vestigingen en vertegenwoordigingen. In nauw contact met architecten, lichtplanners en ingenieurs ontwikkelt ERCO lichtwerktuigen met de focus op de architectuursegmenten cultuur en handel, werk en gastvrijheid, leven en overheidsinstanties. ERCO ziet licht als de vierde dimensie in de architectuur.

Als u meer informatie over ERCO of beeldmateriaal wenst, bezoek ons dan op www.erco.com/presse. Wij leveren u voor uw berichtgeving ook graag materiaal over projecten wereldwijd.
(4502 karakter)

Geschikt beeldmateriaal

Afbeelding 1 / Download HiRes
Midipoll: Elegant strijklicht op het huis - en perfect licht op wegen en oppervlakken. Midipoll van ERCO verlicht alle arealen in de buitenruimte in het teken van efficient visual comfort. Foto: ERCO
Afbeelding 2 / Download HiRes
Panorama: Geen verblinding, geen strooilicht -Panorama van ERCO verlicht op efficiënte en esthetische wijze wegen en oppervlakken. Foto: ERCO

ERCO Newsletter – Inspirerende projecten, nieuwe producten, nieuwe kennis over licht

Abonnement op de Newsletter.
Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld. Meer informatie treft u aan onder Verklaring inzake gegevensbescherming