Uppdatera webbläsaren.

Din webbläsare stödjer inte aktuella webbstandarder. Det kan medföra felaktig visning och oväntade funktionssätt på denna webbplats. Vi rekommenderar dig att uppdatera webbläsaren för kunna använda denna webbplats utan problem.

Uppdatera webbläsaren.

Din webbläsare stödjer inte aktuella webbstandarder. Det kan medföra felaktig visning och oväntade funktionssätt på denna webbplats. Vi rekommenderar dig att uppdatera webbläsaren för kunna använda denna webbplats utan problem.

Midipoll och Panorama - effektiv visuell komfort utomhus

Midipoll och Panorama - effektiv visuell komfort utomhus  [PKM_Objekt]

Ladda ned denna artikel:

Lüdenscheid, mars 2014. Med kreativ belysning kan en park ge intryck av en scen vid en promenad på kvällen. Det rätta ljuset ger inte bara orientering, utan leder blicken till intressanta siktlinjer eller storslagna entréytor. Med exakt ljusteknik kan nu ERCOs utökade program för pollararmaturerna Midipoll och Panorama underlätta ljussättningen utomhus på natten, utan att stjäla någon uppmärksamhet från stjärnhimlen. Tack vare optimalt bländskydd och mycket effektiv ljusteknik förenar de utomordentligt hög visuell komfort med mycket energieffektivt LED-ljus.

Samtidigt som Midipoll och Panorama på dagen gör intryck av eleganta, minimalistiska enheter, imponerar de i mörker genom sitt perfekta ljus. Tack vare Dark Sky-tekniken styr de - absolut bländfritt och utan spill-ljus - ljuset med 360 graders fördelning exakt på ytan som ska belysas: till exempel på gångvägar, gräsmattor eller parkeringsplatser. Genom sin mycket goda visuella komfort ljussätter Midipoll och Panorama omgivningen på ett självklart sätt, utan att dominera den. Natthimlen förblir mörk, medan den yta som behöver ljus får sin perfekta belysning.

Effektivt och hållbart längs hela linjen
Med en radie hos ljuskäglan på upp till sex meter möjliggör armaturerna jämn belysning utan mörka mellanrum, även vid ett armaturavstånd på tolv meter. Tack vare det låga antalet armaturer och den effektiva LED-tekniken passar pollararmaturerna Midipoll och Panorama för ljusplanering som inriktar sig på hållbarhet. Linssystemet i Midipoll av högkvalitativ optisk polymer utmärker sig genom sin mycket höga effektivitet. Beroende på användningsområde finns effektklasser från 8 till 24 watt att få, vilket innebär ljusflöden på 760 till 3000 lumen.

Design möter teknik
ERCOs pollararmaturer, som finns att få i olika storlekar, kan användas som rumsbildande element med sin geometriska utformning. Armaturerna är tillverkade av korrosionsbeständig aluminium och imponerar inte bara med sin långa livslängd utan även med en högkvalitativ och vacker yta. Det kan vara subtilt släpljus på den kryssformade aluminiumprofilen hos Midipoll eller den eleganta, smala glascylindern hos Panorama - ERCOs pollararmaturer förenar den senaste tekniken med en avskalad, arkitektonisk formgivning.

Tekniska egenskaper hos ERCOs Midipoll
ERCOs linssystem: Prismalins eller softec-lins
Effektklasser: 8 till 24 watt
ERCOs LED-modul: Högeffekt-LED på kretskort med metallkärna, ljusfärger: varmvitt eller neutralvitt, 3000K - 4000K
Hölje: Gjuten aluminium, dubbelt pulverlackerad: Graphit m
Driftdon: Omkopplingsbar, fas- eller DALI-reglerbar
Skyddsklass: IP65 - dammtät och spolsäker

Tekniska egenskaper hos ERCOs Panorama
ERCOs linssystem: 360° konisk reflektor
Effektklasser: 8 till 24 watt
ERCOs LED-modul: Högeffekt-LED på kretskort med metallkärna, ljusfärger: varmvitt eller neutralvitt, 3000K - 4000K
Hölje: Gjuten aluminium dubbelt pulverlackerad: Graphit m
Driftdon: Reglerbar med dämpteknik, ljusreglering med externa dimmers (fasdel)
Skyddsklass: IP65 - dammtät och spolsäker

Om ERCO
Ljusfabriken ERCO med säte i Lüdenscheid är en internationellt ledande specialist på arkitekturbelysning med LED-teknik. Familjeföretaget, som grundades 1934, har verksamhet över hela världen med mer än 60 dotterbolag, filialer och agenturer. I nära samarbete med arkitekter, ljusplanerare och ingenjörer utvecklar ERCO ljusverktyg med fokus på arkitektursegmenten kultur och handel, arbete och hotell/restaurang, boende och offentliga institutioner. ERCO ser ljuset som arkitekturens fjärde dimension.

Om du vill ha bildmaterial eller mer information om ERCO, är du välkommen till www.erco.com/presse. Vi levererar gärna även material om projekt över hela världen för din rapportering.
(4517 Karaktär)

Passande bildmaterial

1 / Download HiRes
Midipoll: Elegant släpljus på stommen - och perfekt ljus på gångvägar och ytor. Midipoll från ERCO belyser alla ytor utomhus i den goda visuella komfortens tecken. Foto: ERCO
2 / Download HiRes
Panorama: Ingen bländning, inget spill-ljus - Panorama från ERCO belyser gångvägar och markytor effektivt och estetiskt. Foto: ERCO

ERCO nyhetsbrev – inspirerande projekt, produktnyheter, de senaste ljustekniska rönen

Prenumerera på nyhetsbrevet
Dina uppgifter behandlas strikt konfidentiellt. Du hittar närmare information på Dataskyddsförklaring