Uppdatera webbläsaren.

Din webbläsare stödjer inte aktuella webbstandarder. Det kan medföra felaktig visning och oväntade funktionssätt på denna webbplats. Vi rekommenderar dig att uppdatera webbläsaren för kunna använda denna webbplats utan problem.

Uppdatera webbläsaren.

Din webbläsare stödjer inte aktuella webbstandarder. Det kan medföra felaktig visning och oväntade funktionssätt på denna webbplats. Vi rekommenderar dig att uppdatera webbläsaren för kunna använda denna webbplats utan problem.

Kraftfullt ljus från en nästan osynlig ljuskälla: Den nya utomhusarmaturen Gecko från ERCO

Kraftfullt ljus från en nästan osynlig ljuskälla: Den nya utomhusarmaturen Gecko från ERCO  [PKM_Objekt]

Ladda ned denna artikel:

Lüdenscheid, februari 2015. Väl inriktat utomhusljus har potential att effektfullt ljussätta fasader och entréer, parker och monument. Med rätt ljusverktyg kan de belysta föremålens egenskaper, silhuetter och ytor framhävas. Med Gecko presenterar ERCO en flexibel utomhusarmatur, som förenar kraftfullt digitalt ljus med bästa avbländning och en kompakt, minimalistisk design. Ljusverktyget med LED-teknik imponerar med ett stort ljusflöde, där ljuskällan blir nästan osynlig tack vare den oöverträffade avskärmningen.

Både för bländfri accentuering och bredstrålande fasadbelysning utomhus - i den kompakta utomhusarmaturen Gecko döljer sig ett omfattande spektrum av ljustekniska färdigheter. Gecko finns som strålkastare, washer och linswallwasher och passar med sina totalt sex ljusfördelningar för en flexibel ljussättning utomhus.. Strålkastaren Gecko betonar föremål, växter och arkitekturdetaljer med stor precision i en rad olika ljusfördelningar, från mycket smala till mycket breda. Långsträckta ytor och fasader får jämn belysning av Gecko i utförandet washer med oval ljusfördelning. Med asymmetrisk ljusfördelning ger linswallwashern en mycket jämn vertikal belysning av fasader med hjälp av olika ljusflöden.

Effektiv ljusteknik i genomtänkt utformning
Gecko överraskar med kraft och mångfald i en återhållen form: Det kompakta armaturhuset är diskret, och samtidigt tilltalande med sin genomtänkta utformning i detaljerna. Genom sin lätt koniska form, den flödande runda silhuetten och de sömlösa övergångarna får denna utomhusarmatur ett rent utseende Ljuskällan är nästan osynlig, eftersom hela LED-linssystemet ligger djupare i armaturhuset och därför ger en oöverträffad avbländning. Samtliga utföranden kan med hjälp av det i alla riktningar vrid- och svängbara armaturhuset ställas in lika enkelt som exakt.

Robust, effektiv och underhållsfri tack vare LED-tekniken
Tack vare den patenterade Spherolit-tekniken från ERCO kan även större fasader och parkanläggningar belysas med ett måttligt antal Gecko armaturer - trots de kompakta dimensionerna. Den robusta utomhusarmaturen av dubbelt pulverlackerad gjuten aluminium, dammtät och spolsäker, har kapslingsklass IP65. Och som alla ERCO-armaturer bidrar Gecko tack vare den underhållsfria LED-tekniken till att sänka driftkostnaderna och skydda miljön.

Tekniska egenskaper hos Gecko
ERCOs linssystem: Optisk polymer,
ljusfördelningar: spot, narrow spot, flood, wide flood,
oval flood, wallwash
8/18 watt
ERCOs LED-modul: Högeffekt-LED på kretskort med metallkärna,
ljusfärger: varmvitt eller neutralvitt,
3000 resp. 4000K
Driftdon: Omkopplingsbart eller DALI-reglerbart
Armaturhus: Korrosionsbeständigt aluminiumgjutgods, ytbehandling No-Rinse, Graphit m dubbelt pulverlackerad, ytan optimerad för minskade smutsavlagringar

Om ERCO
Ljusfabriken ERCO med säte i Lüdenscheid är en ledande specialist på LED-teknik inom arkitekturbelysningen. Familjeföretaget som grundades 1934 har verksamhet i närmare 40 länder med mer än 60 dotterbolag, filialer och agenturer. Från 2015 baseras produktprogrammet helt på LED-teknik. Under ledmotivet "light digital" utvecklar, gestaltar och tillverkar ERCO i Lüdenscheid digitala armaturer med tyngdpunkt på ljusteknisk optik, elektronik och design.
Ljusverktygen skapas i nära kontakt med arkitekter, ljusplanerare och elplanerare och används framför allt inom följande områden: Work och Shop, Culture och Community, Hospitality, Living, Public och Contemplation. ERCO ser digitalt ljus som arkitekturens fjärde dimension - med hjälp av mycket exakta och effektiva ljuslösningar hjälper vi planerare att överföra sina idéer till verkliga projekt.

Om du vill ha bildmaterial eller mer information om ERCO, är du välkommen till www.erco.com/presse. Vi levererar gärna även material om projekt över hela världen för din rapportering.

(4443 Karaktär)

Passande bildmaterial

1 / Download HiRes
Litet armaturhus, högkvalitativt ljusflöde: Den nya ERCO-armaturen Gecko för utomhusbruk. Foto: ERCO
2 / Download HiRes
Kompakt och utomordentligt mångsidig - de nya utomhusarmaturerna i LED-serien Gecko smälter flexibelt in i varje omgivning. Foto: ERCO

ERCO nyhetsbrev – inspirerande projekt, produktnyheter, de senaste ljustekniska rönen

Prenumerera på nyhetsbrevet
Dina uppgifter behandlas strikt konfidentiellt. Du hittar närmare information på Dataskyddsförklaring