Update uw browser.

Uw browser ondersteunt de huidige internetstandaarden niet. Daardoor kunnen er verkeerde weergaven en een onverwacht gedrag op deze website optreden. Wij adviseren u om uw browser bij te werken om deze website storingsvrij te kunnen gebruiken.

Update uw browser.

Uw browser ondersteunt de huidige internetstandaarden niet. Daardoor kunnen er verkeerde weergaven en een onverwacht gedrag op deze website optreden. Wij adviseren u om uw browser bij te werken om deze website storingsvrij te kunnen gebruiken.

Krachtig licht - ERCO plaatst heldere accenten op de Energiebunker Hamburg

Krachtig licht - ERCO plaatst heldere accenten op de Energiebunker Hamburg  [PKM_Objekt]
De voormalige luchtafweerbunker uit de Tweede Wereldoorlog drukt met zijn 42 meter hoge, monumentale betonfaçade een stempel op het stadsbeeld van Hamburg-Wilhelmsburg. In het kader van de IBA werd deze grondig gerenoveerd. Hij voorziet als energiecentrale voor duurzame energie nu de omliggende woonbuurt van warmte en stroom. Circa 800 woningen worden momenteel van warmte voorzien uit een mix van zonnepanelen en zonnewarmte, biogas en biomassa, alsmede industrieel afgegeven warmte. Een reusachtige watertank vormt het hart van de centrale. Deze buffert de warmte en kan die naar behoefte afgeven. Voor het eerst opengesteld voor het publiek nodigt de Energiebunker bovendien met een café en expositiezones op 32 meter hoogte uit tot bezichtiging en voor een panoramisch uitzicht over de stad.
Lichtoplossingen van ERCO verlenen de ruwe binnenruimtes met de massieve watertank die als warmteaccumulator is bedoeld, een indrukwekkende dieptewerking. De betonfaçade die met neutraalwit licht is verlicht, komt in het donker zeer goed naar voren. Daarbij zorgt het gebruik van de breedstraler Grasshopper voor een optimale werking vanuit de verte die door de bescheiden lichtverdeling op fijngevoelige wijze op het historische erfgoed van het oorlogsgedenkteken ingaat. De verlichting ensceneert daarbij het gebouw niet als kunstwerk, maar onderstreept zijn actuele betekenis voor het stadsdeel Wilhelmsburg.

Project: Energiebunker Hamburg-Wilhelmsburg
Opdrachtgever: IBA Hamburg GmbH
Architect: HHS Architekten, Kassel
Opening: 2013
Producten: Grasshopper, Powercast, Beamer
Foto's: Frieder Blickle, Hamburg

(1623 karakter)
Over ERCO
De ERCO Lichtfabriek met zetel in Lüdenscheid is een gerenommeerde specialist voor architectuurbelichting met LED-technologie. Het in 1934 opgerichte familiebedrijf is wereldwijd actief met ruim 60 dochtermaatschappijen, vestigingen en vertegenwoordigingen in bijna 40 landen. Sinds 2015 is het productprogramma volledig gebaseerd op LED-technologie. Onder het motto „light digital" ontwikkelt, ontwerpt en produceert ERCO in Lüdenscheid digitale armaturen met de zwaartepunten lichttechnische optische systemen, elektronica en design. De lichtwerktuigen ontstaan in nauw contact met architecten, lichtplanners en elektroplanners en worden primair in de volgende toepassingsgebieden ingezet: Work en Shop, Culture en Community, Hospitality, Living, Public en Contemplation. Voor ERCO is digitaal licht de vierde dimensie van de architectuur. Ze ondersteunt ontwerpers om hun projecten met uiterst precieze, efficiënte lichtoplossingen in de werkelijkheid te realiseren.
Als u meer informatie over ERCO of beeldmateriaal wenst, bezoek ons dan op www.erco.com/presse. Wij leveren u ter ondersteuning graag beeldmateriaal over projecten wereldwijd.

ERCO Newsletter – Inspirerende projecten, nieuwe producten, nieuwe kennis over licht

Abonnement op de Newsletter.
Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld. Meer informatie treft u aan onder Verklaring inzake gegevensbescherming