Uppdatera webbläsaren.

Din webbläsare stödjer inte aktuella webbstandarder. Det kan medföra felaktig visning och oväntade funktionssätt på denna webbplats. Vi rekommenderar dig att uppdatera webbläsaren för kunna använda denna webbplats utan problem.

Uppdatera webbläsaren.

Din webbläsare stödjer inte aktuella webbstandarder. Det kan medföra felaktig visning och oväntade funktionssätt på denna webbplats. Vi rekommenderar dig att uppdatera webbläsaren för kunna använda denna webbplats utan problem.

Återväxt
Karriär

Återväxt

Mångsidigt utbildningsutbud
Forma din framtid tillsammans med oss: ERCO erbjuder en prestationsorienterad och samtidigt familjär arbetsmiljö där du tillsammans med andra banar väg för företagets framgångar. Vi söker kvalificerade och motiverade medarbetare och investerar därför mycket i vår egen återväxt. De förutsättningar som du bör ha med dig är engagemang, nyfikenhet och en vilja att nå framgång för dig själv och andra genom goda prestationer och en stor portion kreativitet. Allt annat lär du dig hos oss. För framgångsrika studier erbjuder ERCO ett stimulerande utbildningsklimat.

Utbildning och högskolestudier

Bachelor of Arts
Bachelor of Science
Bachelor of Engineering

Teknisk utbildning

Mekatroniker
Elektroniktekniker
Industrimekaniker
Verktygsmekaniker
Processmekaniker
Teknisk produktdesigner
Datavetare, inriktning applikationsutveckling
Maskin- och anläggningsoperatör

"Genom min praktik på ERCO har lärde jag känna olika yrken på det tekniska området. Jag trivdes så bra att jag bestämde mig för att utbilda mig till maskin- och anläggningsoperatör på ERCO. När jag avslutat utbildningen ville jag utbilda mig vidare. ERCO erbjöd mig även en andra utbildning, den här gången till verktygsmekaniker. Jag tycker det är fantastiskt att de ger mig en chans till!"

Lampros Ioannou – verktygsmekaniker, 2:a utbildningsåret

Utbildning på ERCO – Erfarenheter

"Möjligheten att kombinera studier med praktik på ERCO är toppen. Jag kan direkt knyta an de teoretiska studierna till det dagliga arbetet och får därigenom en mycket praxisorienterad utbildning. När jag förbereder mig inför speciella tentor på universitetet får jag värdefullt stöd från ERCOs olika avdelningar. Man behöver säkert lägga ned mer tid på studierna här än i skolan, men det får man sedan nytta av i yrkeslivet!"

Dennis Kotzian – Bachelor of Engineering (mekatronik), 3:e studieåret

"För mig var det viktigt att redan i början av utbildningen få intressanta och omväxlande uppgifter. På ERCO är detta möjligt tack vare det stora förtroende som visas. På varje avdelning blev jag en del av den dagliga verksamheten. Därigenom fick jag möjlighet att aktivt delta i projekt, möten och evenemang. Jag fick till exempel följa med till leverantörer."

Patrick Sapel – Bachelor of Science (affärsingenjör), 4:e studieåret

"Innan utbildningen började hade jag många frågor. Utbildningens start är ju ett stort steg efter skoltiden. Men mina arbetskamrater på ERCO hjälpte mig att klara omställningen och att känna mig som hemma. Det trevliga arbetsklimatet på de olika avdelningarna och de fasta kontaktpersonerna bidrog till att jag såg varje förändring som en ny utmaning och samtidigt hade roligt."

Zoja Avodyan – Bachelor of Arts (företagsekonomi), 2:a studieåret

"ERCO ser till att vi deltar i många olika kurser i programmerings- och digitalteknik. På de kurserna har jag lärt mig mycket som berör mitt yrke och som jag numera kan omsätta i mitt praktiska arbete. Det första studieåret gick jag på den tekniska läroanstalten i Lüdenscheid där jag fick en bra start i utbildningen."

Thorben Renfordt – elektroniktekniker, 4:e utbildningsåret

"Utbildningen på ERCO ger mig möjlighet att redan tidigt få erfarenhet av internationellt arbete. Jag arbetar med marknadsföring och har därigenom regelbunden kontakt med kunder, servicefolk och säljare över hela världen. Till en början var det en stor utmaning för mig, men numera tycker jag bara det är roligt. Och samtidigt blir min engelska bara bättre och bättre!"

Nina Herten – Bachelor of Arts (företagsekonomi), 2:a studieåret

Erbjudande för studenter

Det är aldrig för tidigt att knyta kontakter med talangfulla unga medarbetare. Därför ger ERCO även studenter flexibla möjligheter att skaffa sig praktisk erfarenhet i vårt företag, till exempel praktik inom ramen för en högskoleutbildning, arbete hos oss vid sidan av studierna eller samarbete vid examensarbeten eller doktorsavhandlingar. Bland annat följande studieinriktningar är speciellt intressanta för ERCO:
- elteknik
- mekatronik
- optomekatronik
- plastteknik
- maskinkonstruktion
- informatik
- affärsingenjör
- företagsekonomi

Erbjudande för elever

ERCO erbjuder olika typer av praktik för elever från alla skolformer:
- arbetsplatspraktik
- frivillig praktik under skollov
- praktik som leder till högskolekompetens

Matlagning med ERCOs kock
Elevernas matlagning med ERCOs kock är alltid en lika uppskattad händelse. Den trerättersmeny som eleverna själva tillagat avnjuts tillsammans med företagsledningen. Samtidigt får eleverna tillfälle att få sina många och intressanta frågor utförligt besvarade av cheferna.

ERCO – mer än bara utbildning

Elevresa
Ett bra samarbete inom teamet är ofta en förutsättning för den egna tillfredsställelsen på arbetsplatsen och kvaliteten i arbetet med medarbetare och kunder. Men ett framgångsrikt lagarbete uppstår inte av sig självt! Lagarbete är en komplex process som kontinuerligt måste utvecklas och vårdas. Den årliga elevresan fokuserar på temat "Teambuilding".

Seminarier
Med moderna utbildningskoncept ger ERCO framtida medarbetare möjlighet att utveckla sin potential fullt ut. Seminarier kring olika ämnesområden som exempelvis Lean Management och projektledning samt produkt- och datorutbildningar ger eleverna möjlighet att utveckla och profilera sig utöver det allmänna utbildningsinnehållet.

ERCO knåpar
ERCO knåpar är ett fast inslag i utbildningen på ERCO. Eleverna och studenterna tränar på att genomföra egna projekt.

På det sättet får de:
- insikt i ERCOs kärnkompetenser
- arbeta i interdisciplinära processer
- lära känna projektledningens grunder
- ta sig an utmaningar
- vidga sina horisonter
- lära känna marknaden som ERCO verkar i
- arbeta i team