Guide - Planningsvoorbeelden Binnenverlichting - Autobedrijf

Update uw browser.

Uw browser ondersteunt de huidige internetstandaarden niet. Daardoor kunnen er verkeerde weergaven en een onverwacht gedrag op deze website optreden. Wij adviseren u om uw browser bij te werken om deze website storingsvrij te kunnen gebruiken.

Update uw browser.

Uw browser ondersteunt de huidige internetstandaarden niet. Daardoor kunnen er verkeerde weergaven en een onverwacht gedrag op deze website optreden. Wij adviseren u om uw browser bij te werken om deze website storingsvrij te kunnen gebruiken.

Autobedrijf

Voertuigen met licht in scène zetten

De verlichting in autobedrijven heeft enerzijds tot doel de presentatie van voertuigen en toebehoren, anderzijds de ruimtelijke sfeer ter versterking van het merkbeeld. Een aantrekkelijke indruk van auto's is het gevolg van glanspunten op de lak, om de materiaalkwaliteit en vorm tot uitdrukking te laten komen. Een natuurlijke indruk ontstaat bovendien door lichte, vlakke reflecties boven de horizonlijn van het voertuig, om een analogie met de lucht buiten te bereiken. Dit wordt gerealiseerd door washing in grote vlakken op wanden of plafonds. De aan het plafond gemonteerde spots maken in autobedrijven een flexibele verlichting bij wisselende posities van de voertuigen mogelijk. Smalle lichtbundels halen markante details van de auto en verdere expositiestukken naar voren. Door middel van wallwashing kan de omgeving worden verlicht voor een brede indruk van de ruimte.

Totaalconcept verlichting

De gedifferentieerde verlichting met spots, breedstralers en wallwashers maakt een professionele verlichting van de voertuigen en de architectuur mogelijk. Door het contrast van accentverlichting op de auto en de basisverlichting in de ruimte ligt de focus op de voertuigen. Door middel van de verschillende accenten in de voor- en achtergrond ontstaat ruimtelijke diepte.

Accentuering van de hoeken van de auto

Vier op de hoeken van het voertuig gerichte spots met een spot-lichtsterkteverdeling scheppen een blikvanger voor de presentatie van de auto en creëren glanspunten op de lak.

Accentuering van de zijkanten van de auto

Twee op de zijden van de auto uitgelijnde spots met een flood-lichtsterkteverdeling benadrukken de zijkant van het voertuig en halen de horizonlijn van de auto naar voren.

Washing toonbank en toebehoren

De spots met de oval flood-lichtsterkteverdeling zijn geschikt voor het benadrukken van langwerpige elementen zoals de toonbank en het platform voor de toebehorenelementen.

Wallwashing toonbank

De gelijkmatige wallwashing achter de toonbank draagt bij tot de lichte indruk van de ruimte en verleent de informatiezone bij de toonbank een sterkere betekenis.

Accentuering auto's achtergrond

Door de verlichting van de voertuigen op de achtergrond ontstaat diepte van de ruimte. Ook hier wordt de accentverlichting aangebracht met vier spot-lichtsterkteverdelingen per hoek van het voertuig met twee extra spots in de uitvoering flood voor de zijkanten.

Accentuering logo

Voor het benadrukken van het logo op de muur wordt een spot met de spot-lichtsterkteverdeling gebruikt.

Basisverlichting

De naar onder gerichte spots zorgen voor een basisverlichting voor het autobedrijf. Ze zorgen voor een evenwichtig contrast tussen de geaccentueerde expositiestukken en de omgeving.

ERCO Newsletter – Inspirerende projecten, nieuwe producten, nieuwe kennis over licht

Abonnement op de Newsletter.
Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld. Meer informatie treft u aan onder Verklaring inzake gegevensbescherming