Guide - Planningsvoorbeelden Binnenverlichting - Bedrijfsfoyer - productexpositie

Update uw browser.

Uw browser ondersteunt de huidige internetstandaarden niet. Daardoor kunnen er verkeerde weergaven en een onverwacht gedrag op deze website optreden. Wij adviseren u om uw browser bij te werken om deze website storingsvrij te kunnen gebruiken.

Update uw browser.

Uw browser ondersteunt de huidige internetstandaarden niet. Daardoor kunnen er verkeerde weergaven en een onverwacht gedrag op deze website optreden. Wij adviseren u om uw browser bij te werken om deze website storingsvrij te kunnen gebruiken.

Bedrijfsfoyer - productexpositie

Foyers en ontvangstgedeelten van ondernemingen moeten de bezoeker vooral een oriëntatie bieden. Vaak worden deze ook voor de presentatie van producten gebruikt. Dit kan beide goed met licht worden ondersteund. De onopvallende plafondinbouwarmaturen trekken bij hoge plafonds zich ver terug uit het gezichtsveld, wat de effectvolle scheiding van lichtbron en lichteffect ondersteunt. Richtbare spots accentueren de ontvangstbalie en de kleine expositiestukken. Een breed stralende lichtverdeling wordt gebruikt voor de grote objecten. De wallwashers benadrukken de diepte van de ruimte door de verlichting van de verticale vlakken.

Gedifferentieerde verlichting

De combinatie van accentlicht, breedstralers en wallwashers leidt tot een evenwichtige en gedifferentieerde lichtoplossing. De verlichting ondersteunt de verschillende functiezones van receptie, kleine en grote displays.

Accentverlichting: narrow spot 1

Voor een contrastrijke enscenering van de expositiestukken worden inbouwspots gebruikt. Met de lichtverdeling "narrow spot" is het mogelijk om ook grote ruimtehoogten te overbruggen en met de zeer smalle lichtbundel objecten afzonderlijk te benadrukken.

Accentverlichting: narrow spot 2

De cirkelvormig geplaatste inbouwspots boven de ontvangstbalie bouwen een zeer sterk contrast met de omgeving op. Op basis van de hoogte van de ruimte is het gebruik van een "narrow spot" karakteristiek aan te raden, om uitsluitend de balie te verlichten.

Washing: oval flood

Grotere objecten vereisen een breedstralende lichtverdeling. De karakteristiek "oval flood" creëert een langwerpige lichtverdeling, waarmee overeenkomstig gevormde objecten efficiënt kunnen worden verlicht.

Wallwashing

De gelijkmatige verticale verlichting schept diepte van de ruimte en een rustige achtergrond. De wallwashers zijn aan het plafond en de onderzijde van de galerie geplaatst.

ERCO Newsletter – Inspirerende projecten, nieuwe producten, nieuwe kennis over licht

Abonnement op de Newsletter.
Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld. Meer informatie treft u aan onder Verklaring inzake gegevensbescherming