Guide - Planningsvoorbeelden Binnenverlichting - Galerie

Update uw browser.

Uw browser ondersteunt de huidige internetstandaarden niet. Daardoor kunnen er verkeerde weergaven en een onverwacht gedrag op deze website optreden. Wij adviseren u om uw browser bij te werken om deze website storingsvrij te kunnen gebruiken.

Update uw browser.

Uw browser ondersteunt de huidige internetstandaarden niet. Daardoor kunnen er verkeerde weergaven en een onverwacht gedrag op deze website optreden. Wij adviseren u om uw browser bij te werken om deze website storingsvrij te kunnen gebruiken.

Galerie

Gedifferentieerde verlichting voor sculpturen en afbeeldingen.

Licht biedt in tentoonstellingen de mogelijkheid, om kunstwerken contrastrijk te ensceneren of sober te presenteren. Voor een goede modellering van sculpturen is gericht licht van spots en breedstralers geschikt. De individualiteit van kunstwerken wordt met een afzonderlijke lichtbundel benadrukt. Gelijkmatige wallwashing werkt daarentegen integrerend en benadrukt de samenhang van een tentoonstelling. Het voorbeeld laat zien, hoe flexibel er kan worden omgegaan met armaturen voor spanningsrails op verschillende expositiestukken: spots met verschillende stralingshoeken accentueren de schilderijen op de achtergrond, wallwashers verlichten de grootformaat afbeelding of scheppen diepte van de ruimte. De breedstralers verlichten daarentegen de grote sculptuur in het midden van de ruimte.

Totaalconcept verlichting

De verschillende expositiestukken vereisen telkens een aangepaste lichtoplossing. Gelijkmatige wallwashing onderstreept de vlakheid van het grote kleurrijke schilderij en laat het kunstwerk met de architectuur versmelten. Ovale lichtbundels benadrukken die langwerpige sculptuur in het midden van de ruimte op efficiënte wijze. Verschillende gevormde lichtbundels halen de kunstwerken op de achterste wand individueel naar voren.

Wallwashing

De gelijkmatige verticale verlichting benadrukt de breedte van de ruimte. Door de doorlopende manier van verlichting met wallwashers lijkt het grote kleurrijke beeld een integraal bestanddeel van de wand.

Washing: oval flood

Het gerichte licht van de breedstralers met de ovalen lichtsterkteverdeling vereist een kleiner aantal armaturen dan bij een conventionele verlichting met spots. Voor het plastische effect is gericht licht van puntlichtbronnen zoals LED's bepalend.

Accentverlichting en washing

Als contrast met de grote oranje afbeelding worden de kunstwerken op de achterwand met spots of breedstralers telkens afzonderlijk verlicht. Dit benadrukt het individuele karakter van de kunstwerken. Voor de verschillende maten en formaten worden overeenkomstige lichtsterkteverdelingen ingezet: "narrow spot" en "spot" voor de kleine schilderijen. De langwerpige schilderijen verkrijgen hun verlichting door "oval flood".

ERCO Newsletter – Inspirerende projecten, nieuwe producten, nieuwe kennis over licht

Abonnement op de Newsletter.
Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld. Meer informatie treft u aan onder Verklaring inzake gegevensbescherming