Rådgivning - Planeringsexempel Inomhus - Galleri

Uppdatera webbläsaren.

Din webbläsare stödjer inte aktuella webbstandarder. Det kan medföra felaktig visning och oväntade funktionssätt på denna webbplats. Vi rekommenderar dig att uppdatera webbläsaren för kunna använda denna webbplats utan problem.

Uppdatera webbläsaren.

Din webbläsare stödjer inte aktuella webbstandarder. Det kan medföra felaktig visning och oväntade funktionssätt på denna webbplats. Vi rekommenderar dig att uppdatera webbläsaren för kunna använda denna webbplats utan problem.

Galleri

Differentierad belysning för skulpturer och tavlor.

På utställningar erbjuder ljus möjligheter att ljussätta konstverken på ett kontrastrikt sätt eller att presentera dem mer återhållsamt. För en god modellering av skulpturer lämpar sig riktat ljus från strålkastare och washers. Konstverkens individualitet understryks med enskilda ljuskäglor. En jämn wallwashing får däremot en integrerande effekt och framhäver utställningens sammanhang. Exemplet visar hur flexibelt armaturer för strömskenor kan användas för att hantera olika utställningsföremål. Strålkastare med olika spridningsvinklar accentuerar tavlorna i bakgrunden, medan wallwashers används för att belysa den stora tavlan eller skapa djup i rummet. Den stora skulpturen i rummets mitt belyses däremot av washers.

Belysning som totalkoncept

Olika utställningsföremål kräver individuellt anpassade ljuslösningar. En jämn wallwashing understryker den stora färggranna bildens stora yta och låter konstverket smälta samman med arkitekturen. Ovala ljuskäglor framhäver den avlånga skulpturen i rummets mitt på ett effektivt sätt. Ljuskäglor i olika former gör att konstverken längst bak i rummet lösgör sig från väggen var för sig.

Wallwashing

Den jämna, vertikala belysningen understryker rummets bredd. Som genomgående belysningstyp används wallwashers, vilket leder till att den stora färggranna tavlan upplevs som en integrerad del av väggen.

Bred belysning: Oval flood

Det riktade ljuset från washers med oval ljusfördelning behöver ett mindre antal armaturer än konventionell belysning med strålkastare. För den tredimensionella effekten är riktat ljus från punktljuskällor som LED oumbärligt.

Accentbelysning och bred belysning

Som en kontrast till den stora orange bilden belyses konstverken på den bortre väggen individuellt med strålkastare eller washers. Denna belysning understryker konstverkens individuella karaktär. För de olika storlekarna och formaten används lämpliga ljusfördelningar: "Narrow spot" och "spot" för de mindre tavlorna. De avlånga tavlorna belyses med "oval flood".

ERCO nyhetsbrev – inspirerande projekt, produktnyheter, de senaste ljustekniska rönen

Prenumerera på nyhetsbrevet
Dina uppgifter behandlas strikt konfidentiellt. Du hittar närmare information på Dataskyddsförklaring