Guide - Planningsvoorbeelden Binnenverlichting - Multifunctionele ruimte: gala

Update uw browser.

Uw browser ondersteunt de huidige internetstandaarden niet. Daardoor kunnen er verkeerde weergaven en een onverwacht gedrag op deze website optreden. Wij adviseren u om uw browser bij te werken om deze website storingsvrij te kunnen gebruiken.

Update uw browser.

Uw browser ondersteunt de huidige internetstandaarden niet. Daardoor kunnen er verkeerde weergaven en een onverwacht gedrag op deze website optreden. Wij adviseren u om uw browser bij te werken om deze website storingsvrij te kunnen gebruiken.

Multifunctionele ruimte: gala

Feestelijke verlichting voor galagelegenheden in hotels

De enscenering van de gasten en de ruimte staan in het middelpunt van een feestelijke verlichting. Voor een galagelegenheid beschikt de zaal over ronde tafels en een gedeelte zonder stoelen in het achterste gedeelte voor dansen of muziek. Met behulp van licht kunnen eilandjes voor privécommunicatie worden opgebouwd en blikvangers in de ruimte worden geënsceneerd. Overdag valt er natuurlijk licht van links in de ruimte. Voor een gedifferentieerde lichtplanning bestaat de verlichting uit verschillende componenten, die via lichtregeling kunnen worden ingesteld: accentverlichting voor de tafels, wallwashing voor het markeren van de grenzen van de ruimte, een lichtgewelf aan het plafond en pendelarmaturen als decoratieve blikvangers.

Totaalconcept verlichting: dag

De verlichting van de wanden overdag zorgt voor een aangename compensatie voor de hoge luminanties aan de raamzijde en creëert een ruimtelijke indruk. De accentverlichting genereert daarbij sprankelend licht aan de tafels.

Totaalconcept verlichting: avond

De verlichting van de tafels maakt privézones in de ruimte mogelijk. Decoratieve details zoals het lichtgewelf aan het plafond en de hangende armaturen dragen bij aan de feestelijke sfeer. De gedimde wallwashing markeert subtiel de ruimtelijke grenzen. Zo blijft de focus op de tafels bestaan, zonder dat er een donkere indruk van de ruimte ontstaat.

Totaalconcept verlichting: projectie

Verwisselbare gobomotieven maken het mogelijk om thema's van tentoonstellingen flexibel te communiceren. Door middel van de rotatie van gobo's ontstaan dynamische ensceneringen - hetzij in een langzame vorm voor een bescheiden achtergrond of sneller voor een temperamentvol verschijningsbeeld.

Totaalconcept: kleurrijke verlichting

De kleurrijke wallwashing met de projecties bereikt een contrastrijke en levendige sfeer. Door de neutrale accentverlichting ontstaat sprankelend licht voor voorwerpen op de tafels en een goede kleurweergave in een kleurrijke omgeving.

Accentverlichting

De flexibele uitlijning van de richtbare spots aan het plafond maakt de afstemming van de lichtbundel op de rangschikking van de tafels mogelijk. Het gerichte licht creëert sprankeling en een goede modellering. Door de lichteilandjes ontstaat een privésfeer aan de tafels.

Wallwashing

De verticale verlichting schept een brede indruk van de ruimte en verlicht door de de diffuse reflectie op de wand de ruimte op zachte wijze. In wit vormt deze een neutrale achtergrondverlichting, als kleurrijke wallwashing kan deze een markant element van een contrastrijke enscenering worden.

Projectie

De goboprojecties scheppen een decoratieve blikvanger. Door een passende keuze van motieven kunnen concepten voor feestelijkheden visueel worden ondersteund. Afhankelijk van de snelheid van de Goborotators kan men een subtiele of sterke dynamiek in de ruimte creëren.

Lichtgewelf

Het lichtende gewelf vormt een decoratief detail en onderstreept de onderverdeling van het plafond. Deze verleent hoogte aan de ruimte en zorgt voor een diffuse basisverlichting.

ERCO Newsletter – Inspirerende projecten, nieuwe producten, nieuwe kennis over licht

Abonnement op de Newsletter.
Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld. Meer informatie treft u aan onder Verklaring inzake gegevensbescherming