Rådgivning - Planeringsexempel Inomhus - Multifunktionslokal: Gala

Uppdatera webbläsaren.

Din webbläsare stödjer inte aktuella webbstandarder. Det kan medföra felaktig visning och oväntade funktionssätt på denna webbplats. Vi rekommenderar dig att uppdatera webbläsaren för kunna använda denna webbplats utan problem.

Uppdatera webbläsaren.

Din webbläsare stödjer inte aktuella webbstandarder. Det kan medföra felaktig visning och oväntade funktionssätt på denna webbplats. Vi rekommenderar dig att uppdatera webbläsaren för kunna använda denna webbplats utan problem.

Multifunktionslokal: Gala

Festlig belysning för galaevenemang i hotell

Ljussättningen av gästerna och rummet är central för en festlig belysning. För ett galaevenemang har salen möblerats med runda bord och det finns även ett fritt utrymme längst bak för dans eller musik. Med ljus går det att skapa öar för privat kommunikation och ljussätta blickfång i rummet. Dagtid strålar naturligt ljus in i rummet från vänster. För en differentierad ljusplanering består belysningen av olika komponenter som kan ställas in via ljusstyrningen: Accentbelysning för borden, wallwashing som markerar rummets gränser, dold belysning i taket och pendelarmaturer som dekorativa blickfång.

Totalkoncept belysning: Dag

Belysningen på väggarna balanserar de höga luminanserna från fönstersidan på ett behagligt sätt och ger ett intryck av rymd. Accentbelysningen skapar samtidigt ett briljant ljus på borden.

Totalkoncept belysning: Kväll

Belysningen av borden möjliggör privata zoner i rummet. Dekorativa detaljer som exempelvis den dolda belysningen i taket och de hängande armaturerna bidrar till en festlig inramning. En ljusreglerad wallwashing markerar rummets gränser på ett subtilt sätt. Fokuseringen stannar på borden utan att ett mörkt rumsintryck uppstår.

Totalkoncept belysning: Projektion

Utbytbara gobomotiv gör det möjligt att kommunicera evenemangens olika teman på ett flexibelt sätt. Då gobos roteras uppstår dynamiska ljussättningar - antingen långsamt för en diskret bakgrund, eller i högre hastighet för ett temperamentfullt uttryck.

Totalkoncept: Färgad belysning

Färgad wallwashing med projektioner skapar en kontrastrik och levande atmosfär. Genom den neutrala accentbelysningen uppstår briljant ljus för föremålen på borden och en god färgåtergivning trots en färgad omgivning.

Accentbelysning

Den flexibla inställningen av riktstrålkastarna i taket gör det möjligt att anpassa ljuskäglan till bordens placering. Det riktade ljuset skapar briljans och en god modellering. Tack vare ljusöarna uppstår en privat atmosfär vid borden.

Wallwashing

Den vertikala belysningen skapar ett spatiöst rumsintryck och lyser mjukt upp rummet tack vare den diffusa reflexionen på väggen. Vitt ljus ger en neutral bakgrundsbelysning, medan en färgad wallwashing kan bli ett dominerande element i en kontrastrik ljussättning.

Projektion

Goboprojektionerna skapar ett dekorativt blickfång. Med rätt val av motiv kan konceptet för festligheterna ges ett visuellt stöd. En subtil eller stark dynamik kan skapas i rummet på basis av goborotatorernas hastighet.

Dold belysning

Det dolda ljuset är en dekorativ detalj som understryker indelningen av taket. Det ger rummet höjd och skapar en diffus grundbelysning.

ERCO nyhetsbrev – inspirerande projekt, produktnyheter, de senaste ljustekniska rönen

Prenumerera på nyhetsbrevet
Dina uppgifter behandlas strikt konfidentiellt. Du hittar närmare information på Dataskyddsförklaring