Guide - Planningsvoorbeelden Binnenverlichting - Restaurant

Update uw browser.

Uw browser ondersteunt de huidige internetstandaarden niet. Daardoor kunnen er verkeerde weergaven en een onverwacht gedrag op deze website optreden. Wij adviseren u om uw browser bij te werken om deze website storingsvrij te kunnen gebruiken.

Update uw browser.

Uw browser ondersteunt de huidige internetstandaarden niet. Daardoor kunnen er verkeerde weergaven en een onverwacht gedrag op deze website optreden. Wij adviseren u om uw browser bij te werken om deze website storingsvrij te kunnen gebruiken.

Restaurant

Licht om van te genieten: goed licht voor sfeer en gerechten.

De uitdaging bij de lichtplanning van restaurants bestaat eruit, om functionele aspecten met het optreden van de architectuur en de inhoudelijke interpretatie van het gastronomieconcept te verbinden. Sprankelend licht met goede kleurweergave schept een aangename sfeer bij het buffet en op de tafels. Door middel van zoneverlichting kunnen er lichteilandjes voor privégedeelten in een grotere ruimte ontstaan. Een gelijkvormig lichtconcept zal het restaurant op zijn beurt als eenheid tot zijn recht laten komen.

Ingang

Enscenering van een "welkomstmat" uit licht voor buiten en binnen. Downlights genereren een homogene basisverlichting in de foyer. De werkplek van de ontvangstbalie en de garderobe wordt overeenkomstig de kijktaken afzonderlijk behandeld.

Bar

Het dynamische kleurenspel van de achterwand met achtergrondverlichting laat een blikvanger ontstaan. Spots dienen voor de verblindingsvrije verlichting van het flessenrek respectievelijk de bar. Pendelarmaturen brengen de lichtpunthoogte boven de statafels omlaag.

Restaurant

Individuele lichtbundels voor iedere tafel scheppen een privésfeer met sprankelend licht.

Zaal

Verschillende lichtscènes voor ontvangst, presentatie of diner kunnen op de wisselende vereisten worden afgestemd. Voor de basisverlichting bij het diner kan het downlight-raster worden gedimd. De op de betonwand gerichte wallwashers zorgen voor een bescheiden achtergrondverlichting bijvoorbeeld voor presentaties. Het strijklicht op de gordijnen creëert sprankeling en grenst tegelijkertijd de zaal af van de omliggende ruimtes. De hangende armaturen verlenen de ruimte een representatieve sfeer.

Tuin

De buitenruimte kan bijvoorbeeld in twee zones met een verschillende afstand worden ingedeeld: De terrassen met een gedempte basisverlichting en het gedeelte met de beplanting - wordt geaccentueerd door vloerinbouwarmaturen en schijnwerpers.

ERCO Newsletter – Inspirerende projecten, nieuwe producten, nieuwe kennis over licht

Abonnement op de Newsletter.
Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld. Meer informatie treft u aan onder Verklaring inzake gegevensbescherming