Guide - Planningsvoorbeelden Binnenverlichting - Etalage

Update uw browser.

Uw browser ondersteunt de huidige internetstandaarden niet. Daardoor kunnen er verkeerde weergaven en een onverwacht gedrag op deze website optreden. Wij adviseren u om uw browser bij te werken om deze website storingsvrij te kunnen gebruiken.

Update uw browser.

Uw browser ondersteunt de huidige internetstandaarden niet. Daardoor kunnen er verkeerde weergaven en een onverwacht gedrag op deze website optreden. Wij adviseren u om uw browser bij te werken om deze website storingsvrij te kunnen gebruiken.

Etalage

Etalage-enscenering met licht, schaduw en modellering.

Decoratie en enscenering in de etalagevormgeving presenteren geselecteerde artikelen, plaatsen deze in een context en creëren blikvangers. Verlichtingscontrasten halen daarbij objecten uit de omgeving naar voren. Het gerichte licht genereert een goede modellering met licht en schaduw en laat sprankeling op glanzende oppervlakken ontstaan. Spots met smalle stralingshoeken vormen de basis voor dramatische ensceneringen. Als aanvulling dienen breedstralers en wallwashers voor een vlakke achtergrondverlichting.

Totaalconcept verlichting

De gedifferentieerde verlichting van de voorgrond, het middengedeelte en de achtergrond genereert een aantrekkelijke blikvanger voor in de etalage en leidt tegelijkertijd de waarneming de winkel in. Op de voorgrond domineert spotverlichting met een contrastrijk spel van licht en schaduw. Breedstralers en wallwashers creëren een rustige achtergrond voor de showroom.

Accentverlichting van etalagepoppen

De spot met de spot-lichtsterkteverdeling creëert een smalle stralingshoek, die alleen de etalagepoppen verlicht. Het gerichte licht laat op de vormen, materialen en texturen van de kledingstukken op de mannequins contrasten en sprankelende effecten ontstaan.

Verticale verlichting van de etalage

De op de achterwand van de etalage gerichte spots met de flood-lichtsterkteverdeling dragen bij aan het diepte-effect van de etalage. De steile lichtinvalsrichting maakt een markant schaduwpatroon mogelijk.

Verticale verlichting van de showroom

Via de verlichting van de showroomwand ontstaat een visuele verbinding tussen de etalage op de voorgrond en de verkoopzone op de achtergrond. De gelijkmatige wallwashing definieert de architectonische vorm van de showroom.

Washing showroom balie

Door de ovale lichtbundel van de breedstralers kan de balie efficiënt worden verlicht en vormt deze een bouwsteen voor het creëren van diepte van de ruimte.

ERCO Newsletter – Inspirerende projecten, nieuwe producten, nieuwe kennis over licht

Abonnement op de Newsletter.
Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld. Meer informatie treft u aan onder Verklaring inzake gegevensbescherming