Rådgivning - Planeringsexempel Inomhus - Skyltfönster

Uppdatera webbläsaren.

Din webbläsare stödjer inte aktuella webbstandarder. Det kan medföra felaktig visning och oväntade funktionssätt på denna webbplats. Vi rekommenderar dig att uppdatera webbläsaren för kunna använda denna webbplats utan problem.

Uppdatera webbläsaren.

Din webbläsare stödjer inte aktuella webbstandarder. Det kan medföra felaktig visning och oväntade funktionssätt på denna webbplats. Vi rekommenderar dig att uppdatera webbläsaren för kunna använda denna webbplats utan problem.

Skyltfönster

Iscensättning av skyltfönster med ljus, skuggor och modellering.

Dekoration och ljussättning av skyltfönster används för att exponera utvalda produkter, placera dem i ett sammanhang och skapa blickfång. Med belysningskontraster lyfts objekt fram ur sin omgivning. Det riktade ljuset ger en god modellering med ljus och skuggor och låter det uppstå briljans på högglansytor. Strålkastare med smala spridningsvinklar är grunden för dramatiska ljussättningar. Som komplettering används washers och wallwashers som ger en yttäckande bakgrundsbelysning.

Belysning som totalkoncept

Den differentierade belysningen av förgrunden, mitten och bakgrunden skapar ett attraktivt blickfång i skyltfönstret och riktar samtidigt uppmärksamheten in i butiken. I förgrunden dominerar strålkastarbelysningen med ett kontrastrikt spel av ljus och skuggor. Washers och wallwashers skapar en lugn bakgrund för affärslokalen.

Accentbelysning skyltfönsterfigurer

Strålkastare med ljusfördelningen spot har en smal spridningsvinkel som endast belyser skyltfönsterfigurerna. Det riktade ljuset ger plaggen på skyltdockorna form, material och textur genom ljuskontraster och briljanseffekter.

Vertikal belysning skyltfönster

Strålkastarna med ljusfördelningen flood som är riktade mot skyltfönstrets bakre vägg bidrar till att ge skyltfönstret en djupeffekt. Ljusets branta infallsvinkel möjliggör ett markant skuggmönster.

Vertikal belysning affärslokal

Belysningen av affärslokalens vägg skapar en visuell koppling mellan skyltfönstret i förgrunden och butiksytan i bakgrunden. Den jämna, breda väggbelysningen definierar affärslokalens arkitektoniska form.

Bred belysning affärslokal disk

De ovala ljuskäglorna från washers belyser disken på ett effektivt sätt och bidrar samtidigt till att skapa djup i rummet.

ERCO nyhetsbrev – inspirerande projekt, produktnyheter, de senaste ljustekniska rönen

Prenumerera på nyhetsbrevet
Dina uppgifter behandlas strikt konfidentiellt. Du hittar närmare information på Dataskyddsförklaring