Guide - Binnenruimteverlichting - Wandarmaturen

Update uw browser.

Uw browser ondersteunt de huidige internetstandaarden niet. Daardoor kunnen er verkeerde weergaven en een onverwacht gedrag op deze website optreden. Wij adviseren u om uw browser bij te werken om deze website storingsvrij te kunnen gebruiken.

Update uw browser.

Uw browser ondersteunt de huidige internetstandaarden niet. Daardoor kunnen er verkeerde weergaven en een onverwacht gedrag op deze website optreden. Wij adviseren u om uw browser bij te werken om deze website storingsvrij te kunnen gebruiken.

Wandarmaturen

Aan de wand gemonteerde armaturen

Wandarmaturen worden in eerste instantie via de montage en niet via de lichtverdeling gedefinieerd. Er zijn verschillende lichtverdelingen zoals smal stralend, breed stralend, symmetrisch, asymmetrisch voor verschillende richtingen mogelijk.

Criteria voor wandarmaturen
- Selectie van de armatuur bepaalt de lichtkleur en de lichtsterkte
- Stralingshoek bepaalt de lichtbundel
- Cut-off resp. Optische cut-off begrenzen de verblinding en verhogen het visual comfort

Wandarmaturen

Plafondwashers

Plafondwashers hebben een asymmetrische lichtverdeling en stralen naar boven op horizontale vlakken. Het plafondvlak wordt over een groot oppervlak en gelijkmatig verlicht. Ten dele kan bij plafondwashers met behulp van cut-off schermen het uit te lichten plafonddeel in de hoofdas van de armatuur traploos worden ingesteld. Uplights onderscheiden zich van plafondwashers door een andere reflectorgeometrie, een veranderde lichtverdeling en een hoger bedrijfsrendement van de armatuur.

Vloerwashers

Vloerwashers hebben een asymmetrische lichtverdeling en stralen naar onderen op horizontale vlakken.

Plafondwashers

Plafondwashers moeten boven ooghoogte worden gemonteerd. De afstand tot het plafond is afhankelijk van de mate van de op het plafond benodigde gelijkmatigheid. De afstand tot het plafond moet ten minste 0,8 m bedragen, zodat een gelijkmatige verlichting is gegarandeerd.

Vloerwashers

De montagehoogte h van vloerwashers in de buurt van zitplekken moet lager zijn dan ooghoogte (1,2 m), normaalgesproken 0,8 m boven het vloerniveau.

Verlichting van plafonds of vloeren in
- kerken
- theaters
- musea
- circulatieruimtes

Wandinbouwarmaturen zijn onopvallende architectuurdetails. Opbouwarmaturen zetten daarentegen accenten in de ruimte. Deze moeten in de opstelling en de vorm corresponderen met de architectuur.

Notice: Undefined variable: docker_container_www_url in /var/www/html/struktur/php/tapeten/tapete_ratgeber.php(167) : eval()'d code on line 1 Notice: Undefined variable: docker_container_www_url in /var/www/html/struktur/php/tapeten/tapete_ratgeber.php(167) : eval()'d code on line 2 Notice: Undefined variable: docker_container_www_url in /var/www/html/struktur/php/tapeten/tapete_ratgeber.php(167) : eval()'d code on line 4 Notice: Undefined variable: docker_container_www_url in /var/www/html/struktur/php/tapeten/tapete_ratgeber.php(167) : eval()'d code on line 5

ERCO Newsletter – Inspirerende projecten, nieuwe producten, nieuwe kennis over licht

Abonnement op de Newsletter.
Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld. Meer informatie treft u aan onder Verklaring inzake gegevensbescherming