Guide - Binnenruimteverlichting - Wallwasher

Update uw browser.

Uw browser ondersteunt de huidige internetstandaarden niet. Daardoor kunnen er verkeerde weergaven en een onverwacht gedrag op deze website optreden. Wij adviseren u om uw browser bij te werken om deze website storingsvrij te kunnen gebruiken.

Update uw browser.

Uw browser ondersteunt de huidige internetstandaarden niet. Daardoor kunnen er verkeerde weergaven en een onverwacht gedrag op deze website optreden. Wij adviseren u om uw browser bij te werken om deze website storingsvrij te kunnen gebruiken.

Wallwasher

Lichttechniek voor verticale vlakken

Wallwashers bezitten een breed stralende karakteristiek. Ze worden met een asymmetrische lichtverdeling aangeboden.

Criteria voor wallwashers
- Selectie van de armatuur bepaalt de lichtkleur en de lichtsterkte
- De stralingshoek bepaalt de lichtbundel en wordt door een vervangbare lens vastgelegd
- Uniforme verlichting van de wand bij een grote armatuurafstand
- Instelbare wallwashers maken een individuele aanpassing aan de ruimtelijke omstandigheden mogelijk
- Focaal zwaartepunt in de stralingsrichting door het zwenken van de armatuur
- Toebehoren snoot voor verbetering van het visual comfort

Wallwasher

Wallwashers (spot)

Wallwashers beschikken over een asymmetrische lichtverdeling voor de gelijkmatige verlichting van wanden. Wallwashers aan spanningsrails kunnen qua armatuurafstand flexibel worden geplaatst.

Wallwashers, zwenkbaar (spot)

Spots met wallwasher-voorzetstuk bezitten een asymmetrische lichtverdeling voor de gelijkmatige verlichting van wandoppervlakken. Wallwashers aan spanningsrails kunnen qua armatuurafstand flexibel worden geplaatst. De armaturen met kickreflector kunnen worden gedraaid en gekanteld en zo individueel worden ingesteld.

Downlight-wallwashers

Downlight-wallwashers beschikken over een asymmetrische lichtverdeling voor de gelijkmatige verlichting van wanden. Daarnaast bezitten ze een downlight-aandeel voor de gelijkmatige verlichting van de vloer.

Lens-wallwashers

Lens-wallwashers bezitten een asymmetrische lichtverdeling voor de gelijkmatige verlichting van wandoppervlakken. De lens zorgt voor de verstrooiing van de lichtbundel.

Strijklichtwallwashers

Strijklichtwallwashers met een geringe wandafstand bereiken een zeer krachtige plasticiteit van de structuur en halen daarmee de gebruikte materialen naar de voorgrond.

De wandafstand voor wallwashers dient niet kleiner te zijn dan een derde van de hoogte van de wand. Dit komt overeen met een hoek van ten minste 20°. De optimale verhouding tussen wandafstand a en armatuurafstand d ligt voor een zo uniform mogelijke lichtverdeling op de wand tussen 1:1 en 1:1,5 afhankelijk van de uitvoering van de armatuur. Onafhankelijk van de daadwerkelijke hoogte van het vertrek en de wandafstand moeten zwenkbare armaturen op het onderste deel van de wand worden uitgelijnd.

Wallwashing is een belangrijk onderdeel van de architectuurbelichting voor het benadrukken van ruimtebereiken en het verlichten van hoge, verticale vlakken of wandzones voor
- musea
- tentoonstellingen
- beursstands
- auditoria
- hallen in openbare gebouwen en winkelcentra
- showrooms
- representatieve ruimten

Opbouwarmaturen zetten accenten in de ruimte. Deze moeten in de opstelling en de vorm corresponderen met de architectuur.

Projecten van dit Guide-onderwerp

ERCO Newsletter – Inspirerende projecten, nieuwe producten, nieuwe kennis over licht

Abonnement op de Newsletter.
Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld. Meer informatie treft u aan onder Verklaring inzake gegevensbescherming