Guide - Binnenruimteverlichting - Wallwashing

Update uw browser.

Uw browser ondersteunt de huidige internetstandaarden niet. Daardoor kunnen er verkeerde weergaven en een onverwacht gedrag op deze website optreden. Wij adviseren u om uw browser bij te werken om deze website storingsvrij te kunnen gebruiken.

Update uw browser.

Uw browser ondersteunt de huidige internetstandaarden niet. Daardoor kunnen er verkeerde weergaven en een onverwacht gedrag op deze website optreden. Wij adviseren u om uw browser bij te werken om deze website storingsvrij te kunnen gebruiken.

Wallwashing

Verlichting van verticale vlakken

Verticale verlichting definieert en ordent ruimtes. Hij draagt wezenlijk bij aan de indruk van de lichtsterkte van ruimtes en het gevoel van veiligheid.

Gelijkmatige Wallwashing

De gelijkmatige, verticale verlichting definieert de ruimtelijke omgeving. Een uniform lichtsterkteverloop van het plafond tot aan de vloer accentueert de wanden als geheel. Zeer gelijkmatige wallwashing is geschikt in musea voor de verlichting van kunstwerken, in showrooms voor de verlichting van de schappen of in foyers voor het opbouwen van een grootse en representatieve indruk van de ruimte.

Wallwashing met focaal zwaartepunt

De wallwashing met een focaal zwaartepunt vult de gelijkmatige wallwashing aan met een extra accent in het bovenste derde deel van het verlichte vlak. Dit type verlichting is bijvoorbeeld geschikt voor de efficiënte verlichting van displays van schappen in showrooms.

Wallwashing voor gangen

De wallwashing voor gangen verlicht op zeer gelijkmatige wijze parallel lopende wanden. Door de uniforme lichtsterkte van het plafond tot aan de vloer ontstaat een grootse indruk van de ruimte. De duidelijke indeling van de ruimte ondersteunt het oriëntatievermogen. Wallwashing voor gangen is uitermate geschikt voor hallen en gangen in hotels, in bestuursgebouwen of in inrichtingen in de gezondheidszorg.

Wallwashing met basisverlichting

De wallwashing met basisverlichting vormt een gelijkmatige aanvulling op de wallwashing met een extra horizontale basisverlichting. Dit type verlichting verbindt de verticale verlichting op de omgevingsvlakken en de basisverlichting door downlights in het centrum van de ruimte. In showrooms kunnen zowel schappen als tafels voor de wand worden verlicht.

Strijklichtwallwasher

Strijklicht accentueert de gesteldheid van materialen en oppervlakken van wanden. De nabijgelegen positie van de armatuur vóór de wand leidt tot een lichtsterktegradatie in de verticale as. De textuur van natuursteen of hout kan met strijklicht bijzonder goed worden geaccentueerd.

ERCO Newsletter – Inspirerende projecten, nieuwe producten, nieuwe kennis over licht

Abonnement op de Newsletter.
Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld. Meer informatie treft u aan onder Verklaring inzake gegevensbescherming