Rådgivning - Innerbelysning - Wallwashing

Uppdatera webbläsaren.

Din webbläsare stödjer inte aktuella webbstandarder. Det kan medföra felaktig visning och oväntade funktionssätt på denna webbplats. Vi rekommenderar dig att uppdatera webbläsaren för kunna använda denna webbplats utan problem.

Uppdatera webbläsaren.

Din webbläsare stödjer inte aktuella webbstandarder. Det kan medföra felaktig visning och oväntade funktionssätt på denna webbplats. Vi rekommenderar dig att uppdatera webbläsaren för kunna använda denna webbplats utan problem.

Wallwashing

Belysning av vertikala ytor

Vertikal belysning definierar och delar upp rum efter situationen. Den bidrar i hög grad till ett ljust rumsintryck och ger en känsla av trygghet.

Likformigt bred väggbelysning

Jämn vertikal belysning definierar den rumsliga omgivningen. Den likformiga fördelningen av ljuset från tak till golv framhäver väggarna som en helhet. Wallwashing med hög jämnhet passar för belysning av konstverk i museer, för hyllbelysning i affärslokaler och för att ge ett rymligt och representativt intryck i foajéer.

Wallwashing med accentuering

Wallwashing med accentuering kompletterar den jämna breda väggbelysningen med ytterligare accentuering i övre tredjedelen av den belysta ytan. Denna typ av belysning passar till exempel för effektiv belysning av skyltning ovanför hyllorna i affärslokaler.

Wallwashing för korridorer

Wallwashing för korridorer ger mycket jämn belysning av parallella väggar. Genom den likformiga ljusintensiteten från tak till golv ger den ett rymligt intryck. Den tydliga uppdelningen av rummet underlättar orienteringen. Wallwashing för korridorer passar särskilt för entréer och korridorer på hotell, i förvaltningsbyggnader eller anläggningar för hälsa och vård.

Wallwashing med grundbelysning

Wallwashing med grundbelysning kompletterar jämn wallwashing med ytterligare horisontell grundbelysning. Denna typ av belysning skapar en koppling mellan den vertikala belysningen på de omgivande ytorna och grundbelysningen från downlights i mitten av rummet. I affärslokaler kan både hyllor och bord längs väggen belysas.

Släpljus-wallwashing

Släpljus framhäver materialet i väggen och dess ytstruktur. Armaturens placering alldeles intill väggen ger en gradient i ljusintensiteten längs den vertikala axeln. Särskilt hos natursten eller trä kan ytan framhävas på ett fint sätt med släpljus.

ERCO nyhetsbrev – inspirerande projekt, produktnyheter, de senaste ljustekniska rönen

Prenumerera på nyhetsbrevet
Dina uppgifter behandlas strikt konfidentiellt. Du hittar närmare information på Dataskyddsförklaring