Armatuurafstanden in de basisverlichting

De voordelen van gedifferentieerde lichtverdelingen

Verlichtings- en installatiekosten verlagen

Naast energie- en onderhoudskosten is voor opdrachtgevers de eerste investering in een verlichtingsinstallatie beslissend. Hierbij horen de kosten van de individuele armaturen alsmede de elektrische installatie en montage. Als er minder armaturen nodig zijn, dan dalen ook de installatiekosten. Om met een verminderd aantal armaturen verder te kunnen blijven voldoen aan de minimale vereisten volgens de norm, zoals gelijkmatigheid en een gemiddelde verlichtingssterkte, zijn gedifferentieerde lichtverdelingen nodig. Ovale lichtverdeling maken bijvoorbeeld grote armatuurafstanden mogelijk en daardoor een efficiënte verlichting van gangen. Het lenzensysteem spreidt hiervoor de lichtverdeling in de ene richting krachtiger uit dan in de andere.

ERCO downlights met lichtverdeling oval flood

Tot en met 40% minder armaturen dankzij de gedifferentieerde lichtverdeling (productgegevens, versie 2017)

Armaturen:4
Gemiddelde verlichtingssterkte (lx): 150
Aansluitvermogen (W/m²):3,01

Standaard downlights met brede lichtverdeling

Meer armaturen en een tot en met 33% hoger energieverbruik bij de generieke lichtverdeling (productgegevens, versie 2017)

Armaturen:7
Gemiddelde verlichtingssterkte (lx):154
Aansluitvermogen (W/m²):4,47

ERCO Newsletter - Inspirerende projecten, nieuwe producten, nieuwe kennis over licht

Abonnement op de Newsletter.
Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld. Meer informatie treft u aan onder Verklaring inzake gegevensbescherming
Via het digitale Lichtbericht ontvangt u actueel, regelmatig en op comfortabele wijze nieuws via de mail uit de kosmos van ERCO. Wij houden u op de hoogte van evenementen, awards, nieuwe kennis over licht, projectberichten en nieuwe producten, alsmede over reportages uit de licht- en architectuurbranche. Het abonnement is gratis en u kunt het op elk moment weer opzeggen.