Matsalen på Ekonomihögskola Wien

"Rethink Economy" – så lyder mottot för ett nytt campus vid Wirtschaftsuniversität Wien. Med byggnader av sex välrenommerade arkitektkontor, bland andra Zaha Hadid, Peter Cooks och CRAB Studios, utmärker sig universitetet här som en utåtriktad och innovativ utbildningsinstitution. Målet för detta stora projekt med en våningsyta på mer än 144 000 kvadratmeter var att skapa rum för samhälleligt, kulturellt och politiskt liv.

Det återspeglas även i det öppna arkitekturkonceptet för matsalen. Med insyn till köket, aptitligt upplagda rätter, ståbord för en snabb måltid och en kafézon för längre samtal uppfyller den ett antal olika krav. Vid ljusplaneringen lade man särskild vikt vid ljusfärgsnyanserna för att skapa olika atmosfär i de olika delarna av den generöst tilltagna matsalen. Till exempel har köket och serveringsavdelningen fått ett neutralvitt ljus, medan varuexponeringen och den trivsamma kaffeserveringen är belysta med en varmvit nyans.

ERCO nyhetsbrev - inspirerande projekt, produktnyheter, de senaste ljustekniska rönen

Prenumerera på nyhetsbrevet
Dina uppgifter behandlas strikt konfidentiellt. Du hittar närmare information på Dataskyddsförklaring
Det elektroniska nyhetsbrevet Lichtbericht informerar dig om nyheter från ERCOs värld per e-post; aktuellt, regelbundet och bekvämt. Vi håller dig uppdaterad om evenemang, utmärkelser, nya rön om ljus, projektrapporter, produktnyheter och reportage från ljus- och arkitekturbranschen. Prenumerationen är kostnadsfri och kan avslutas när som helst.