Ezeiza International Airport

De vertrekhal is het kernstuk van de nieuwe terminal A die de belangrijkste luchthaven van Argentinië met 60.000 m2 gebouwoppervlakte uitbreidt. Het meest spectaculaire aspect van de lichtplanning is de indirecte verlichting van de hal via zijn plafond; een staalconstructie met een spanwijdte van bijna 25 m.

De gelijkmatige verlichting vanaf de zijkanten van zo'n groot plafond lukt alleen met uiterst efficiënte lichttechniek. Nauw aaneengeschakelde Parscoop breedstralers, uitgerust met halogeen-metaaldamplampen van 400 W waren voor de lichtplanners van Fisher Marantz Stone het werktuig van hun voorkeur voor deze veeleisende verlichtingstaak.

Parscoop breedstralers alsmede downlights voor halogeen-metaaldamplampen verlichten ook de overdekte oprit naar de nieuwe terminal. Binnen zijn bovendien de hallen van een verdieping alsmede de check-in-gedeelten met Lightcast downlights voor compacte fluorescentielampen uitgerust.

Website van de luchthaven:

www.buenos-aires-eze.com/

ERCO Newsletter - Inspirerende projecten, nieuwe producten, nieuwe kennis over licht

Abonnement op de Newsletter.
Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld. Meer informatie treft u aan onder Verklaring inzake gegevensbescherming
Via het digitale Lichtbericht ontvangt u actueel, regelmatig en op comfortabele wijze nieuws via de mail uit de kosmos van ERCO. Wij houden u op de hoogte van evenementen, awards, nieuwe kennis over licht, projectberichten en nieuwe producten, alsmede over reportages uit de licht- en architectuurbranche. Het abonnement is gratis en u kunt het op elk moment weer opzeggen.