Ezeiza International Airport

Avgångshallen är kärnan i den nya terminal A, som utökar byggnadsytan på Argentinas viktigaste flygplats med 60 000 m². Ljusplaneringens mest spektakulära inslag är den indirekta belysningen av hallen via taket, en stålkonstruktion med nästan 25 m spännvidd.

Att åstadkomma jämn belysning av ett så stort tak från sidorna kräver extremt kraftfull ljusteknik. Parscoop washers i täta rader, bestyckade med 400 W metallhalogenlampor, var de verktyg som ljusplanerarna valde för denna krävande belysningsuppgift.

Parscoop washers samt downlights för metallhalogenlampor belyser även den takförsedda infarten till den nya terminalen. Invändigt är dessutom enplanshallarna och incheckningszonerna utrustade med Lightcast downlights för kompaktlysrör.

Flygplatsens webbsida:

www.buenos-aires-eze.com/

ERCO nyhetsbrev - inspirerande projekt, produktnyheter, de senaste ljustekniska rönen

Prenumerera på nyhetsbrevet
Dina uppgifter behandlas strikt konfidentiellt. Du hittar närmare information på Dataskyddsförklaring
Det elektroniska nyhetsbrevet Lichtbericht informerar dig om nyheter från ERCOs värld per e-post; aktuellt, regelbundet och bekvämt. Vi håller dig uppdaterad om evenemang, utmärkelser, nya rön om ljus, projektrapporter, produktnyheter och reportage från ljus- och arkitekturbranschen. Prenumerationen är kostnadsfri och kan avslutas när som helst.