Tokyo International Forum

Med detta utställnings- och kongresscenter skapade Rafael Vinoly ett nytt arkitektoniskt landmärke för Tokyo 1997. Som ett luftskepp klyver det skeppsformade halltaket Tokyos horisont. Via rulltrappor, gallerier och broar förbinds de olika planen och konferenssalarna.

Förutom den gigantiska glashallen inrymmer Tokyo International Forum fyra olika evenemangslokaler, varav den största har över 5 000 sittplatser.

Den imponerade stommen ljussätts nattetid med riktat ljus från Gimbal strålkastare monterade runt om den. Ett konstgrepp som får den flera ton tunga stålkonstruktionen att se ut som om den svävar.

Förutom den belysta takkonstruktionen präglas atmosfären i foajén av väggbelysning med lins-wallwashers. Ljuskällornas placering i rader framhäver arkitekturens eleganta linjer.

Smalstrålande downlights belyser utställningshallen i nedre planet. Taket bärs upp av fingersmala stöttor.

ERCO nyhetsbrev - inspirerande projekt, produktnyheter, de senaste ljustekniska rönen

Prenumerera på nyhetsbrevet
Dina uppgifter behandlas strikt konfidentiellt. Du hittar närmare information på Dataskyddsförklaring
Det elektroniska nyhetsbrevet Lichtbericht informerar dig om nyheter från ERCOs värld per e-post; aktuellt, regelbundet och bekvämt. Vi håller dig uppdaterad om evenemang, utmärkelser, nya rön om ljus, projektrapporter, produktnyheter och reportage från ljus- och arkitekturbranschen. Prenumerationen är kostnadsfri och kan avslutas när som helst.