Slot Benrath

Slot Benrath - een laatbarok kleinood aan de Rijn bij Düsseldorf. De façade straalt sinds kort in het licht van Tesis vloerinbouw-wallwashers.

In de gelijknamige voorstad van Düsseldorf ligt het laatbarokke slot Benrath dat keurvorst Carl Theodor von Pfalz-Sulzbach van 1756 tot 1773 in de Rijnbeemd liet oprichten. Met zijn romantisch, uitgestrekte park en de vijver vormt het tegenwoordig niet alleen een belangrijk cultureel monument, maar ook een oase in de stedelijke context. Het slot is voortreffelijk onderhouden en herbergt drie musea.

De nachtelijke verlichting van de slotfaçade gebeurt met Tesis vloerinbouw-wallwashers. Met de lens-wallwasher-techniek die op de markt voor buitenarmaturen uniek is, zorgen 24 van deze armaturen voor een zachte, gelijkmatige verlichting van de façade. De armaturen zelf zijn daarbij discreet in de grond verzonken en bieden de voorbijgangers een optimaal visual comfort door de hoge anti-verblinding. Het gebruik van HIT-CRI hogedruk-metaaldamplampen van 35 W zorgt voor uiterst lage energiekosten en lange onderhoudsintervallen.

Adres:

Slot Benrath
Benrather Schloßallee 104
40597 Düsseldorf
Tel.: 0211 89 97 271

www.schloss-benrath.de

ERCO Newsletter - Inspirerende projecten, nieuwe producten, nieuwe kennis over licht

Abonnement op de Newsletter.
Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld. Meer informatie treft u aan onder Verklaring inzake gegevensbescherming
Via het digitale Lichtbericht ontvangt u actueel, regelmatig en op comfortabele wijze nieuws via de mail uit de kosmos van ERCO. Wij houden u op de hoogte van evenementen, awards, nieuwe kennis over licht, projectberichten en nieuwe producten, alsmede over reportages uit de licht- en architectuurbranche. Het abonnement is gratis en u kunt het op elk moment weer opzeggen.