Slottet Benrath

Slottet Benrath – en klenod från senbarocken nära Düsseldorf vid floden Rhen. Fasaden strålar numera i ljuset från Tesis markmonterade wallwashers.

I förorten Benrath utanför Düsseldorf ligger slottet Benrath i sen barockstil, som kurfursten Carl Theodor von Pfalz-Sulzbach lät bygga i Rheinauen mellan 1756 och 1773. Med sin romantiska, vidsträckta park och dammen utgör det idag inte bara ett betydande kulturminne, utan även en oas i den urbana miljön. Slottet är bevarat i ett mycket fint skick och inrymmer tre museer.

Den nattliga belysningen av slottsfasaden sköts av Tesis markmonterad wallwasher. Med denna lins-wallwasherteknik, unik för utomhusmarknaden, står 24 armaturer för en mjuk och jämn ljussättning av fasaden. Armaturerna är diskret dolda i marken och erbjuder genom sin höga avbländning bästa möjliga visuella komfort till de förbipasserande. Användning av 35W HIT-CRI högtrycksmetallhalogenlampor ger extra låga energikostnader och långa serviceintervall.

Adress:

Slottet Benrath
Benrather Schloßallee 104
40597 Düsseldorf
Tel: 0211. 89 97 271

www.schloss-benrath.de

ERCO nyhetsbrev - inspirerande projekt, produktnyheter, de senaste ljustekniska rönen

Prenumerera på nyhetsbrevet
Dina uppgifter behandlas strikt konfidentiellt. Du hittar närmare information på Dataskyddsförklaring
Det elektroniska nyhetsbrevet Lichtbericht informerar dig om nyheter från ERCOs värld per e-post; aktuellt, regelbundet och bekvämt. Vi håller dig uppdaterad om evenemang, utmärkelser, nya rön om ljus, projektrapporter, produktnyheter och reportage från ljus- och arkitekturbranschen. Prenumerationen är kostnadsfri och kan avslutas när som helst.