Catedral de Santa Ana

In 1497 werd de eerste steen van de kathedraal van Santa Ana gelegd. Daardoor is deze één van de oudste monumentale gebouwen op Gran Canaria.

Aangezien de bouwwerkzaamheden zich onder honderden jaren uitstrekten, is een uniek bouwwerk ontstaan: zowel binnen als buiten worden de tijdperken en stijlen weerspiegeld. De eerste bouwfase van de kathedraal voltrok zich in gotische stijl en werd volgens de ontwerpen van Diego Alonso de Montaude uitgevoerd.

Met wat destijds ongehoord gracieuze pilaren en gewelven waren, materialiseerden de bouwmeesters hun voorstelling van transcendentie. Nieuw licht onderstreept de indruk van zwevende lichtheid: Eclipse breedstralers als uplights. De lampen zijn daglichtgekleurde halogeen-metaaldamplampen met 150 W.

De kathedraal is rijk aan sculpturen uit alle tijdperken van haar geschiedenis. Warm, gericht licht markeert de kunstwerken en maakt hun plasticiteit waarneembaar. Het is afkomstig uit Oseris spots voor laagspannings-halogeenlampen.

Last but not least - het daglicht. De bouwers van de kathedraal gebruikten het om hun werk tot leven te wekken: gekleurd door bonte glasruiten, zwerven de lichtvlekken met de baan van de zon door de ruimte.

Ligging:
Plaza Santa Ana
Las Palmas, Gran Canaria

Toegang via het dioceesmuseum, Calle Espiritu Santo, 20
Openingstijden:
Ma - vr: 9.00 - 13.30 uur en 16.00 - 18.30 uur
Za: 09.00 - 14.00 uur
(verplichte entreekosten)

ERCO Newsletter - Inspirerende projecten, nieuwe producten, nieuwe kennis over licht

Abonnement op de Newsletter.
Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld. Meer informatie treft u aan onder Verklaring inzake gegevensbescherming
Via het digitale Lichtbericht ontvangt u actueel, regelmatig en op comfortabele wijze nieuws via de mail uit de kosmos van ERCO. Wij houden u op de hoogte van evenementen, awards, nieuwe kennis over licht, projectberichten en nieuwe producten, alsmede over reportages uit de licht- en architectuurbranche. Het abonnement is gratis en u kunt het op elk moment weer opzeggen.