Catedral de Santa Ana

1497 lades grundstenen till Catedral de Santa Ana. Därmed är det ett av de äldsta byggnadsminnesmärkena på Gran Canaria.

Eftersom byggarbetet utfördes under flera hundra år är det ett unikt byggnadsverk: Både interiören och exteriören återspeglar olika epoker och stilar. Den första byggfasen för katedralen var i gotisk stil och utfördes enligt ritningar av Diego Alonso de Montaude.

Med för sin tid oerhört gracila pelare och valv förverkligade gotikens byggmästare sin föreställning om transcendens. Nytt ljus betonar detta intryck av svävande lätthet: Eclipse washers som uplights med 150 W metallhalogenlampor i dagsljusfärg.

Katedralen har gott om skulpturer från alla epoker i dess historia. Varmt, riktat ljus från Oseris strålkastare för lågvoltshalogenlampor framhäver konstverken och gör dem levande.

Last but not least - dagsljuset. Katedralbyggarna använde det för att väcka sitt verk till liv: Ljuset färgsätts av de färgade glasfönstren och vandrar genom rummet i förhållande till solens läge.

Läge:
Plaza Santa Ana
Las Palmas, Gran Canaria

Tillträde via stiftsmuseet, Calle Espiritu Santo, 20
Öppettider:
Må - fr: Kl. 9 - 13:30 och 16 - 18:30
Lö: Kl. 9 - 14
(inträdesavgift)

ERCO nyhetsbrev - inspirerande projekt, produktnyheter, de senaste ljustekniska rönen

Prenumerera på nyhetsbrevet
Dina uppgifter behandlas strikt konfidentiellt. Du hittar närmare information på Dataskyddsförklaring
Det elektroniska nyhetsbrevet Lichtbericht informerar dig om nyheter från ERCOs värld per e-post; aktuellt, regelbundet och bekvämt. Vi håller dig uppdaterad om evenemang, utmärkelser, nya rön om ljus, projektrapporter, produktnyheter och reportage från ljus- och arkitekturbranschen. Prenumerationen är kostnadsfri och kan avslutas när som helst.