Sri Senpaga Vinayagar tempel, Ceylon Road

Van veraf is de toren van de nieuwe en grotere opnieuw opgebouwde hindoeïstische Vinayagar-tempel in Singapore zichtbaar - ook 's nachts, dankzij de verlichting vol effect met buitenruimteproducten van ERCO.

In Singapore leven talloze etnische en religieuze groepen vreedzaam naast elkaar. Een bijzonder bonte groep hieronder zijn de hindoes; meestal afstammelingen van Indiase en Tamil-immigranten. Met een bruisend, exotisch feest, 'Maha Kumbhabishegam' genaamd, wijdde de Tamil-hindoegemeenschap op 7 februari 2003 hun opnieuw opgebouwde tempel van de God met het hoofd van een olifant, Vinayagar, in aan de Ceylon Road.

Al sinds circa 150 jaar praktiseren hindoes op deze locatie hun godsdienst. Binnenin de tempel bevinden zich altaars die zijn gewijd aan de verschillende hindoegoden. Plafondschilderingen tonen scènes van oude, religieuze legendes. Het verbranden van wierook en offergaven door de priester vormen een onderdeel van de cultuur.

De toren boven het tempelportaal, de Rajagopuram, steekt 22 meter de lucht in en draagt niet minder dan 160 godenbeelden. Dankzij zijn verlichting vol effect vormt deze ook 's nachts een markant symbool in het stadsbeeld. Daarvoor werden Beamer schijnwerpers en Focalflood breedstralers op masten gemonteerd. Met beschermingsgraad IP65 weerstaan deze armaturen uit het buitenruimteprogramma van ERCO ook de tropische klimaatomstandigheden in Zuidoost-Azië.

De tempelwanden zijn versierd met reliëfs die hindoegoden in hun vele hoedanigheden tonen. Tesis wallwashers voor vloerinbouw verlichten deze prachtige friezen.

Adres:

Sri Senpaga Vinayagar Temple,
19 Ceylon Road
Singapore 429613

Opening:
7 februari 2003

Bouwperiode: 2000 - 2003

Bouwkosten: 7 miljoen Singapore dollar (ca. 3,7 mln. EUR)

Oppervlakte: 2500 m2

Erkend als 'historic site' door de National Heritage Board, Singapore

ERCO Newsletter - Inspirerende projecten, nieuwe producten, nieuwe kennis over licht

Abonnement op de Newsletter.
Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld. Meer informatie treft u aan onder Verklaring inzake gegevensbescherming
Via het digitale Lichtbericht ontvangt u actueel, regelmatig en op comfortabele wijze nieuws via de mail uit de kosmos van ERCO. Wij houden u op de hoogte van evenementen, awards, nieuwe kennis over licht, projectberichten en nieuwe producten, alsmede over reportages uit de licht- en architectuurbranche. Het abonnement is gratis en u kunt het op elk moment weer opzeggen.