Sri Senpaga Vinayagar Temple, Ceylon Road

Tornet till det om- och utbyggda hinduiska Vinayagar-templet i Singapore syns på långt håll - även nattetid - tack vare effektfull belysning med ERCOs utomhusprodukter.

I Singapore lever en mängd etniska och religiösa grupper i fredlig samexistens. En grupp som är särskilt färgsprakande bland dessa är hinduerna, som mestadels härstammar från indiska och tamilska invandrare. Med en storslagen, exotisk fest, Maha Kumbhabishegam, invigde den tamilska hinduförsamlingen i Singapore sitt ombyggda tempel på Ceylon Road, tillägnat den elefanthövdade guden Vinayagar, 7 februari 2003.

Sedan 150 år har hinduerna utövat sin religion på denna plats. Inne i templet finns det altaren, tillägnade de olika hinduiska gudarna. Takmålningar visar scener från gamla religiösa legender. Bränning av rökelse och offergåvor som frambärs av prästerna ingår som del i kulten.

Tornet över tempelportalen, Rajagopuram, är 22 meter högt och inrymmer 160 gudastatyer. Tack vare den effektfulla belysningen bildar det även nattetid ett slående landmärke i stadsbilden. För detta används Beamer strålkastare och Focalflood washers monterade på master. Med kapslingsklass IP65 motstår dessa armaturer från ERCOs utomhusprogram de tropiska klimatförhållandena i Sydostasien.

Tempelväggarna är dekorerade med reliefer, som visar hindugudarna i sina många gestalter. Tesis wallwashers för golvinfällning belyser dessa praktfulla friser.

Adress:

Sri Senpaga Vinayagar Temple,
19 Ceylon Road
Singapore 429613

Öppnat:
7 februari 2003

Byggtid: 2000-2003

Byggkostnad: 7 miljoner Singapore-dollar (ca 3,7 milj EUR)

Yta: 2 500 m²

Listat som 'historic site' av National Heritage Board, Singapore

ERCO nyhetsbrev - inspirerande projekt, produktnyheter, de senaste ljustekniska rönen

Prenumerera på nyhetsbrevet
Dina uppgifter behandlas strikt konfidentiellt. Du hittar närmare information på Dataskyddsförklaring
Det elektroniska nyhetsbrevet Lichtbericht informerar dig om nyheter från ERCOs värld per e-post; aktuellt, regelbundet och bekvämt. Vi håller dig uppdaterad om evenemang, utmärkelser, nya rön om ljus, projektrapporter, produktnyheter och reportage från ljus- och arkitekturbranschen. Prenumerationen är kostnadsfri och kan avslutas när som helst.