British Museum, Elizabeth II. Court

Den frilagda inre gården under tak med läsesalens rotunda i centrum bildar British Museums nya hjärta. Den fascinerande takkonstruktionen i stål bär upp 3 312 glastrianglar. En krans av lampor i läsesalens övre kant belyser gårdsytan och fasaderna. Armaturerna kombinerar washer-optik med riktstrålkastare i gemensamma armaturhus, för att kunna ge ytterligare accent åt föremål i gårdsområdet.

Nytt ljus för den noggrant restaurerade läsesalen, där Karl Marx på sin tid bedrev källstudier: Trion Uplights med urladdningslampor HIT 70 W belyser den väldiga kupolen.

Lord Foster placerade de nya konferens- och föreläsningssalarna under jord. I foajéerna använde ljusplaneraren Claude Engle riktstrålkastare och lins-wallwashers med halogenlampor. Ljuset från dessa har erforderlig kvalitet för att återge naturstensbeklädnadens kulör optimalt.

Order: 1994

Byggstart: 1997

Färdigställande: 2000

Bruksyta: 19 000 m²

Byggherre: British Museum

Ytterligare projektdeltagare:
Buro Happold
Claude and Danielle Engle Lighting
EPP
FEDRA
Giles Quarme Associates
MACE Ltd
Northcroft Nicholson and Neighbour
Sandy Brown Associates

Ytterligare information om British Museum hittar du på:

www.fosterandpartners.com
www.thebritishmuseum.ac.uk

ERCO nyhetsbrev - inspirerande projekt, produktnyheter, de senaste ljustekniska rönen

Prenumerera på nyhetsbrevet
Dina uppgifter behandlas strikt konfidentiellt. Du hittar närmare information på Dataskyddsförklaring
Det elektroniska nyhetsbrevet Lichtbericht informerar dig om nyheter från ERCOs värld per e-post; aktuellt, regelbundet och bekvämt. Vi håller dig uppdaterad om evenemang, utmärkelser, nya rön om ljus, projektrapporter, produktnyheter och reportage från ljus- och arkitekturbranschen. Prenumerationen är kostnadsfri och kan avslutas när som helst.