f22 foto space

Complex spel met licht en schaduw: ERCO LED-lichtwerktuigen in de nieuwe f22 foto space in Hongkong

Binnen de invloedssfeer van de toonaangevende Beurs Art Basel Hong Kong hebben vele kleine en grote kunstgalerieën zich gevestigd aan de Victoria Harbour. De nieuwe f22 foto space presenteert hedendaagse fotokunst in atmosferisch dichte ruimten – perfect geënsceneerd met LED-lichttechniek van ERCO.

De voormalige advocaat Douglas So die sinds enkele jaren het F11 Fotomuseum in Hongkong exploiteert, heeft met de nieuwe f22 foto space in het stadsdeel Wan Chai galerieruimten geschapen voor fotokunst van recente datum. De tentoonstellingszones zijn verdeeld over twee verdiepingen en worden aangevuld met een fotoboekwinkel ("libro 22"), een Leica-cameraboetiek ("camera 22") en een café ("café 22"). Net zoals de naam f22 is ook de luxueuze binnenuitbouw van de galerie geïnspireerd door cameraelementen, zoals een diafragma, lens of objectief. Het project werd reeds bekroond met de IF Design Award, de Red Dot Design Award en de Golden Pin Award. De vormgevers en ingenieurs van LAAB architects + Carlow Architecture & Design spelen bij het inrichtingsconcept, passend bij het thema Fotografie, met contrasten van zwart en wit, licht en schaduw – en vertrouwen bij de op de waarneming gerichte verlichting op de jarenlange ervaring van ERCO in de context van musea en galerieën.

Een optimale combinatie van zeer professionele LED-lichtwerktuigen van ERCO ensceneert de fotokunst op een sprankelende manier

De entree van f22 foto space met een draaideur in de vorm van een geabstraheerd, beloopbaar objectief bevindt zich – net zoals de boekenwinkel en de camera-shop – op de vijfde etage van het meerdere verdiepingen tellende kantoorgebouw. Een wenteltrap van zwart gelakt messing die qua vorm aan de diafragmaopening van een camera doet denken, verbindt deze galerieniveaus met de bovenliggende zesde verdieping. De trapopgang wordt vol effect verlicht door een enkele, als speciale armatuur vervaardigde, witte Quintessence plafondopbouwschijnwerper. Dankzij de lichtverdeling narrow spot wordt de aandacht van de bezoeker gevestigd op het logo 22 dat in de voet van de trapopgang is aangebracht. Het wandoppervlak achter de wenteltrap wordt gelijkmatig verlicht door vier Quadra lens-wallwashers met LED-modules van 16W.

Light Board van ERCO als uitgelezen partner voor een efficiënt lichtconcept met een groot visual comfort

In de tentoonstellingszones van f22 foto space tonen flexibele LED-lichtwerktuigen van ERCO aan dat ze de meest uiteenlopende verlichtingsvereisten in de galeriecontext op ideale wijze tot hun recht laten komen – enerzijds met een gelijkmatige, verblindingsvrije, algemene verlichting en anderzijds met een exacte accentuering van de expositiestukken. Het licht wordt precies geplaatst en gericht. Het efficiënte verlichtingsconcept dat weinig armaturen en energie vereist, creëert goede, indrukwekkende contrasten. Light Board lichtwerktuigen beschikken over verwisselbare lenzen, net als alle spots voor spanningsrails van ERCO. Afhankelijk van het tentoonstellingsdesign kan de verlichting ook worden aangepast zonder gereedschap: Light Board lens-wallwashers zorgen voor een perfect gelijkmatige, verticale verlichting van aan de wand opgehangen foto's. Light Board met de lichtverdeling oval flood scheppen een verblindingsvrije verlichting van de expositiestukken in vitrines. Light Board met Spherolit-lens flood plaatsen de op de steunpilaren in de ruimte gepresenteerde foto's optisch naar de voorgrond. De zogenaamde Museumhoek die bij schilderijen het ideaal voor accentverlichting is, respecteert de uitlijning van alle armaturen: door de invalshoek van 30 graden kan verblinding door reflectie op met glas ingelijste schilderijen of foto's worden vermeden voor de bezoeker.

Plant u een vergelijkbaar project?

Wij adviseren u graag bij de lichtplanning en selectie van geschikte producten.

U treft uw regionale contactpersoon aan onder:

{{fon}}

U kunt ons ook een E-mail schrijven of uw vraag direct hier stellen

 

Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld. Meer informatie treft u aan onder Verklaring inzake gegevensbescherming.

Dit kan ook interessant voor u zijn:

ERCO Newsletter - Inspirerende projecten, nieuwe producten, nieuwe kennis over licht

Abonnement op de Newsletter.
Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld. Meer informatie treft u aan onder Verklaring inzake gegevensbescherming
Via het digitale Lichtbericht ontvangt u actueel, regelmatig en op comfortabele wijze nieuws via de mail uit de kosmos van ERCO. Wij houden u op de hoogte van evenementen, awards, nieuwe kennis over licht, projectberichten en nieuwe producten, alsmede over reportages uit de licht- en architectuurbranche. Het abonnement is gratis en u kunt het op elk moment weer opzeggen.