Utgrävningscentrumet L'Almoina

På den nyutformade utgrävningsplatsen L'Almoina ljussattes en effektfull rundtur genom de olika gångna epokerna med ERCOs ljusverktyg.

Museumsbyggnaden ritades av den spanske arkitekten José Maria Herrera Garcia och bjuder besökaren på en rundvandring genom 2000 års stadshistoria. Det glasade taket över museets centralhall är samtidigt en vattenbehållare, som försörjer platsen framför museet. Konstruktionen garanterar utsikt utåt, och skapar en förbindelse till staden Valencias olika epoker.

På totalt 2 500 m² avbildas hela stadens utveckling från romartiden till islamisk och kristen medeltid. De viktigaste fem epokerna är representerade med gator, bostads- och kyrkobyggnader, badanläggningar, fästningar och vallgravar. Belysningen, genomgående DALI-kompatibla strålkastare från ERCO, fungerar som sammanlänkande komponent som kan anpassas till olika dagsljusförhållanden och användarkrav.

På museet installerades ca 400 Pollux, 200 Stella strålkastare och hundratals meter DALI-strömskenor, en kostnadseffektiv och hållbar lösning som levererar exakt ljus. Rörelsedetektorer styr strömförbrukningen på ett ändamålsenligt sätt.

ERCO nyhetsbrev - inspirerande projekt, produktnyheter, de senaste ljustekniska rönen

Prenumerera på nyhetsbrevet
Dina uppgifter behandlas strikt konfidentiellt. Du hittar närmare information på Dataskyddsförklaring
Det elektroniska nyhetsbrevet Lichtbericht informerar dig om nyheter från ERCOs värld per e-post; aktuellt, regelbundet och bekvämt. Vi håller dig uppdaterad om evenemang, utmärkelser, nya rön om ljus, projektrapporter, produktnyheter och reportage från ljus- och arkitekturbranschen. Prenumerationen är kostnadsfri och kan avslutas när som helst.