National Gallery

National Gallery i London är ett av världens viktigaste konstmuseer. Beslutet att använda LED-belysning från ERCO är därmed också tungt vägande.

National Gallery har en av världens vackraste och mest omfattande samlingar av europeiskt måleri. Besökarna kan njuta av över 2 300 målningar från mitten av 1200-talet till 1900. Museet grundades 1824 och flyttades till sitt nuvarande läge vid Trafalgar Square 1838. Den mesta omfattande utbyggnaden skedde 1991 i och med att Sainsbury-flygeln, skapad av Venturi, Scott Brown & Associates, öppnades. Därmed omfattar utställningsyta idag 46 396 m². 600 anställda, däribland forskare, konservatorer och restauratorer i världsklass, tar god hand om konstverken och besökarna.

Innan den tekniska ledningen för National Gallery beslöt sig för en LED-ljuslösning från ERCO genomfördes en omfattande utprovning av de innovativa ljusverktygen både i de historiska takfönstersalarna (vänstra bilden) och i Sainsbury-flygeln (nedre bilden). När det gällde belysningsstyrka och färgåtergivning visade sig Optec strålkastare med varmvita LED vara kvalitetsmässigt jämbördiga med den befintliga lösningen med lågvoltshalogenstrålkastare, men mycket effektivare: Som regel gick det att ersätta en 100 W-strålkastare med en 14 W LED-strålkastare. Den långa livslängden hos LED sänker dessutom underhållskostnaderna.

The National Gallery, Trafalgar Square, London WC2N 5DN
Öppettider: Dagligen kl. 10 - 18, fredagar kl. 10 - 21
Fritt inträde

www.nationalgallery.org.uk

ERCO nyhetsbrev - inspirerande projekt, produktnyheter, de senaste ljustekniska rönen

Prenumerera på nyhetsbrevet
Dina uppgifter behandlas strikt konfidentiellt. Du hittar närmare information på Dataskyddsförklaring
Det elektroniska nyhetsbrevet Lichtbericht informerar dig om nyheter från ERCOs värld per e-post; aktuellt, regelbundet och bekvämt. Vi håller dig uppdaterad om evenemang, utmärkelser, nya rön om ljus, projektrapporter, produktnyheter och reportage från ljus- och arkitekturbranschen. Prenumerationen är kostnadsfri och kan avslutas när som helst.