National Portrait Gallery

Berömda brittiska ansikten är temat för det traditionsrika galleriet i London sedan 1856. Museet tillhör pionjärerna med avseende på byte till LED-belysning.

Idén att ägna ett helt porträttgalleri åt landets mest kända personer var ny och unik 1856. 1896 flyttades samlingen till de nuvarande lokalerna vid St Martin's Place, nära Trafalgar Square och därmed även granne till det lika välkända National Gallery. Idag har museet cirka 11 000 porträtt i olika medier från tavlor och fotografier till byster. Byggnaden har byggts ut i flera omgångar och har nu på 3 plan plats för både den permanenta samlingen och ett ambitiöst program med specialutställningar.

Museiteknikerna insåg tidigt att LED-teknik från ERCO möjliggör stora besparingar på energi och underhåll utan att ge avkall på ljuskvaliteten. Tack vare det befintliga belysningssystemet med ERCO strömskenor var det enkelt att prova att byta till LED-strålkastare i enskilda rum. Besparingar på 68 % av energikostnaderna fick museiledningen att besluta att uppgradera ytterligare rum successivt efter att även kuratorer och konservatorer efter noggranna undersökningar gett grönt ljus.

Som ljusverktyg används Optec 14 W LED-strålkastare med Spherolit-linser i olika ljusfördelningar. Det varmvita LED-ljuset är fritt från IR- och UV-strålning och skonar därmed utställningsföremålen optimalt.

St Martin's Place, London, WC2H 0HE
Tel: +44 (0) 20 7306 0055

Öppet dagligen 10:00-18:00, torsdag och fredag till 21:00
Fritt inträde

www.npg.org.uk

ERCO nyhetsbrev - inspirerande projekt, produktnyheter, de senaste ljustekniska rönen

Prenumerera på nyhetsbrevet
Dina uppgifter behandlas strikt konfidentiellt. Du hittar närmare information på Dataskyddsförklaring
Det elektroniska nyhetsbrevet Lichtbericht informerar dig om nyheter från ERCOs värld per e-post; aktuellt, regelbundet och bekvämt. Vi håller dig uppdaterad om evenemang, utmärkelser, nya rön om ljus, projektrapporter, produktnyheter och reportage från ljus- och arkitekturbranschen. Prenumerationen är kostnadsfri och kan avslutas när som helst.