Kunstmuseum Ravensburg

Volgens het motto „Eerst komt de stad, dan het bedrijf“ hebben de architecten uit Stuttgart, Lederer + Ragnarsdottir + Oei, een museum ontworpen dat zowel is gericht op de stedenbouwkundige belangen, alsmede op de moderne energie- en architectonische uitdagingen. De lichtoplossingen voor de individuele onderdelen van de architectonische en museale bijzonderheden maken indruk door hun terughoudendheid en efficiency. Het gebouw ontving de Duitse architectuurprijs voor het eerste museum volgens de norm van een passief huis.

ERCO Newsletter - Inspirerende projecten, nieuwe producten, nieuwe kennis over licht

Abonnement op de Newsletter.
Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld. Meer informatie treft u aan onder Verklaring inzake gegevensbescherming
Via het digitale Lichtbericht ontvangt u actueel, regelmatig en op comfortabele wijze nieuws via de mail uit de kosmos van ERCO. Wij houden u op de hoogte van evenementen, awards, nieuwe kennis over licht, projectberichten en nieuwe producten, alsmede over reportages uit de licht- en architectuurbranche. Het abonnement is gratis en u kunt het op elk moment weer opzeggen.