Serpentine Sackler Gallery, London

Serpentine Sackler Gallery, inrymt i ett historiskt krutmagasin i Hyde Park i London, kompletteras med en transparent tillbyggnad med ett skulpterat tälttak. Zaha Hadid ledde renoveringen och ombyggnaden av den andra utställningshallen i Serpentine Gallery samt den tillhörande restaurangen.

Utställningen "Come and See" av Jake och Dinos Chapman, som visas här första vintern efter att den öppnades, ter sig brittiskt makaber. Ku Klux Clan-figurer i naturlig storlek står i det ljusa rummet som iakttagande besökare, surrealistiska installationer med mänskliga organ visas bredvid blodiga slagfält med tredimensionella spelfigurer. De strikta, geometriska rummen i den neoklassicistiska gamla byggnaden, som ljussatts genomtänkt med en kombination av dagsljus genom takfönstren och ERCO-ljusverktyg som Opton, bildar en optimal inramning för den provokativa utställningen. Det skenbart svävande glasfibertaket på det luftiga, transparenta nybygget, som är så typiskt för Hadid, kompletterar den befintliga byggnaden från 1805 - så att galleriets framtidsorienterade inriktning binds samman med historien och den kontemplativa arkitekturen i interiören binds samman med den storslagna trädgården.

ERCO nyhetsbrev - inspirerande projekt, produktnyheter, de senaste ljustekniska rönen

Prenumerera på nyhetsbrevet
Dina uppgifter behandlas strikt konfidentiellt. Du hittar närmare information på Dataskyddsförklaring
Det elektroniska nyhetsbrevet Lichtbericht informerar dig om nyheter från ERCOs värld per e-post; aktuellt, regelbundet och bekvämt. Vi håller dig uppdaterad om evenemang, utmärkelser, nya rön om ljus, projektrapporter, produktnyheter och reportage från ljus- och arkitekturbranschen. Prenumerationen är kostnadsfri och kan avslutas när som helst.