Wallpaper Handmade Exhibition

ERCO LED-ljus för handgjord design

När möbelmässan ”Salone del Mobile” som vanligt öppnar sina portar på våren förvandlas Milano till en designfestival som omfattar nästan hela staden. I traditionella palats, tillfälliga showrooms, på de trånga gränderna i stadsdelen Brera och många andra platser flockas designintresserade besökare från världens alla hörn. En verklig publikmagnet är design- och stilmagasinet Wallpapers årliga utställning ”handmade”.

På utvalda platser visas projekt och samarbeten från världsberömda designer, arkitekter och konstnärer samt lovande talanger, bland andra konstnärsparet Elmgreen & Dragset från Berlin, arkitekturstudion Chan + Eayrs från London och den brittiska modedesignern Paul Smith. Detta år presenteras utställningen i ljus från ERCO.

Utställningens 10-årsjubileum har kuratorerna på Wallpaper tillägnat ”kärleken” – ett vidsträckt tema som sammanbinder de många olika disciplinerna inom allt från möbeldesign och mode till kokkonst. För utformningen av utställningen som äger rum i ”Salone dei Tessuti” ansvarar den unga designstudion DWA i Milano. Med varma färgnyanser och ett tydligt formspråk har de skapat en stämningsfull atmosfär där utställningsföremålen ljussätts på ett effektfullt sätt. För projektet har runt 100 ERCO strålkastare använts, bland andra Parscan och Optec som ger besökarna en intuitiv vägledning genom utställningen.

Wallpaper Handmade Exhibition
Wallpaper Handmade Exhibition
Wallpaper Handmade Exhibition
Wallpaper Handmade Exhibition
Wallpaper Handmade Exhibition

ERCO nyhetsbrev - inspirerande projekt, produktnyheter, de senaste ljustekniska rönen

Prenumerera på nyhetsbrevet
Dina uppgifter behandlas strikt konfidentiellt. Du hittar närmare information på Dataskyddsförklaring
Det elektroniska nyhetsbrevet Lichtbericht informerar dig om nyheter från ERCOs värld per e-post; aktuellt, regelbundet och bekvämt. Vi håller dig uppdaterad om evenemang, utmärkelser, nya rön om ljus, projektrapporter, produktnyheter och reportage från ljus- och arkitekturbranschen. Prenumerationen är kostnadsfri och kan avslutas när som helst.