Achtergrond - iF Design Award 2015 voor ERCO

Update uw browser.

Uw browser ondersteunt de huidige internetstandaarden niet. Daardoor kunnen er verkeerde weergaven en een onverwacht gedrag op deze website optreden. Wij adviseren u om uw browser bij te werken om deze website storingsvrij te kunnen gebruiken.

Update uw browser.

Uw browser ondersteunt de huidige internetstandaarden niet. Daardoor kunnen er verkeerde weergaven en een onverwacht gedrag op deze website optreden. Wij adviseren u om uw browser bij te werken om deze website storingsvrij te kunnen gebruiken.

iF Design Award 2015 voor ERCO
Achtergrond

Lightscan met iF Gold Award en Parscan met iF Design Award bekroond

Op vrijdag 27 februari 2015 werden de iF Design Awards van dit jaar uitgereikt. ERCO nam in de categorie „Product – Lighting“ twee onderscheidingen in ontvangst. Voor Lightscan ontving de lichtfabriek uit Lüdenscheid een iF Gold Award en voor Parscan een iF Design Award.

Voor de actuele uitreiking van de jaarlijks uitgeschreven wedstrijd werden ongeveer 5000 bijdragen ingezonden en 75 iF Gold Awards uitgeloofd. Tot de exclusieve kring van Gold-winnaars mocht ook ERCO zich dit keer rekenen. De uitreiking vond in een feestelijk kader met ongeveer 2000 genodigden in de BMW Welt in München plaats. De buitenruimtearmatuur Lightscan en de spot Parscan overtuigden met hun elegante en functionele design dat in iedere architectuur kan worden geïntegreerd. Ontworpen door het ERCO Concept- en designteam, dat wordt geleid door Henk Kosche, vervullen ze de hoogste vereisten aan moderne lichtoplossingen met LED-technologie.

De buitenruimtearmatuur Lightscan biedt zo'n krachtige lichtstroom dat zelfs flats en oriëntatiepunten vol kracht en gelijkmatig kunnen worden verlicht. Het design kenmerkt zich door een bescheiden, slank silhouet dat voldoet aan het digitale tijdperk, en duurzame materialen voor hoge beschermingsgraden. De versatiele spot Parscan levert buitengewoon nauwkeurige lichtverdelingen die uitstekend geschikt zijn voor de accentuering van artikelen in shops of voor het uitlichten van kunstwerken in musea. Bij Parscan gaat het om een iconisch product van ERCO dat voor de LED-technologie volledig nieuw werd ontwikkeld. De cilindrische vorm is tegenwoordig duidelijk vlakker en kan nog terughoudender in plafondkoven of aan spanningsrails worden gemonteerd.

Sinds 1977 werden reeds 84 producten en projecten van ERCO met de iF Design Award bekroond. Daarmee is de Lichtfabriek uit Lüdenscheid al ruim drie decennia in staat om lichttechnische innovatie met architectonisch gereduceerde productvormgeving met een autonome, toekomstgerichte designtaal te combineren. Aan deze claim voldoet het familiebedrijf ook na de omschakeling naar LED-technologie. Reeds vorig jaar werden met Pollux en Light Board voortreffelijke LED-lichtwerktuigen van ERCO bekroond, aangevuld door de Awards voor Lightscan en Parscan van dit jaar. Een volledig overzicht van de iF Design Awards voor ERCO biedt de iF Online Exhibition.
iF online exhibition

ERCO Newsletter – Inspirerende projecten, nieuwe producten, nieuwe kennis over licht

Abonnement op de Newsletter.
Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld. Meer informatie treft u aan onder Verklaring inzake gegevensbescherming