iF Design Award 2015 för ERCO
Bakgrund

Lightscan belönad med iF Gold Award och Parscan med iF Design Award

Den 27 februari 2015 delades årets iF Design Awards ut. ERCO fick två utmärkelser i kategorin "Product – Lighting". Ljusfabriken i Lüdenscheid mottog en iF Gold Award för Lightscan och en iF Design Award för Parscan.

Vid årets upplaga av tävlingen lämnades ca 5 000 bidrag in och 75 iF Gold Awards delades ut. I år ingår ERCO i den exklusiva kretsen av guldvinnare. Utdelningen ägde rum under festliga former inför ca 2 000 inbjudna gäster i BMW Welt i München. Utomhusarmaturen Lightscan och strålkastaren Parscan imponerade med elegant och funktionell design, som smälter in i alla typer av arkitektur. De har fått sin utformning av ERCOs koncept- och designteam, som leds av Henk Kosche, och de uppfyller mycket höga krav på tidsenliga ljuslösningar med LED-teknik.

Utomhusarmaturen Lightscan erbjuder så starka ljusflöden, att till och med höghus och landmärken kan ges stark och jämn belysning. Designen kännetecknas av en diskret, slank silhuett i linje med vår digitala tidsålder och material med lång livslängd för höga kapslingsklasser. Den flexibla strålkastaren Parscan levererar ovanligt exakta ljusfördelningar, som passar perfekt för accentuering av varor i butiker eller ljussättning av konstverk på museer. Parscan är en ikonisk produkt från ERCO som är helt nyutvecklad för LED-tekniken. Den cylindriska formen är ännu plattare idag och kan monteras än mer diskret i takkanaler eller på strömskenor.

Sedan 1977 har ERCO fått iF Design Awards för hela 84 produkter och projekt. Det innebär att ljusfabriken i Lüdenscheid i mer än tre årtionden har lyckats förena ljusteknisk innovation med arkitektoniskt minimal produktutformning till ett självständigt, framtidsorienterat formspråk. Detta anspråk uppfylls av oss som familjeföretag även efter övergången till LED-teknik. Redan förra året belönades framstående ljusverktyg från ERCO. Då fick Pollux och Light Board utmärkelser, i år var det dags för Lightscan och Parscan. En fullständig översikt över vilka iF Design Awards som ERCO fått hittills finns i iF Online Exhibition (iF:s utställning på Internet).
iF online exhibition

ERCO nyhetsbrev - inspirerande projekt, produktnyheter, de senaste ljustekniska rönen

Prenumerera på nyhetsbrevet
Dina uppgifter behandlas strikt konfidentiellt. Du hittar närmare information på Dataskyddsförklaring
Det elektroniska nyhetsbrevet Lichtbericht informerar dig om nyheter från ERCOs värld per e-post; aktuellt, regelbundet och bekvämt. Vi håller dig uppdaterad om evenemang, utmärkelser, nya rön om ljus, projektrapporter, produktnyheter och reportage från ljus- och arkitekturbranschen. Prenumerationen är kostnadsfri och kan avslutas när som helst.