Interview - Interview met David Ghatan, C.M. Kling + Associates, Alexandria - Interview met David Ghatan, C.M. Kling + Associates, Alexandria

Update uw browser.

Uw browser ondersteunt de huidige internetstandaarden niet. Daardoor kunnen er verkeerde weergaven en een onverwacht gedrag op deze website optreden. Wij adviseren u om uw browser bij te werken om deze website storingsvrij te kunnen gebruiken.

Update uw browser.

Uw browser ondersteunt de huidige internetstandaarden niet. Daardoor kunnen er verkeerde weergaven en een onverwacht gedrag op deze website optreden. Wij adviseren u om uw browser bij te werken om deze website storingsvrij te kunnen gebruiken.

Interview met David Ghatan, C.M. Kling + Associates, Alexandria
Interview

Waaruit haalt u uw inspiratie?

Een interview met David Ghatan, C.M. Kling + Associates, Alexandria/VS David Ghatan, C.M. Kling + Associates, Alexandria/VS
www.cmkling.com

Welke plaatsen, situaties of zaken inspireren u? Geef, indien mogelijk, een paar voorbeelden aan.
Ik word door veel zaken geïnspireerd – schoonheid, creativiteit, enthousiasme. Ik word ook door uitdagingen geïnspireerd – moeilijk oplosbare problemen.
Een plaats die mij inspireert, is de oude binnenstad van Jeruzalem. Het is verbazingwekkend om een stad te zien die al ruim 5000 jaar functioneert; de geuren, uitzichten en zelfs de stenen op de grond zijn bewonderenswaardig. Ik word ook door een nachtelijke sterrenhemel in het Caribische gebied betoverd. Een heldere, nachtelijke hemel en meer sterren dan je je daar ooit had voorgesteld.

Wie zijn uw helden?
1. Mijn „Lichtpersonage“ is Candy Kling. Ze was niet alleen jarenlang mijn baas, maar ook mijn goede vriendin en de eerlijkste en gelukkigste persoon die ik ooit heb ontmoet.
2. Michelangelo, de ware man van de renaissance. Hij was kunstenaar en designer en leerde het ambacht op vele gebieden tot in perfectie.

In het algemeen: wat spoort u aan?
Premièreavonden. Ik ben in het theater begonnen met mijn carrière en je weet altijd dat het doek moet openen en dat de mensen de voorstelling leuk moeten vinden. Ik was onlangs bij de opening van twee projecten in Texas en Nashville. Ik houd ervan om het publiek te observeren, nieuwe ruimten binnen te gaan en middelen te vinden om deze te gebruiken, om deze me eigen te maken, wat designers zich nooit hadden voorgesteld. Dat spoort mij aan om beter te werken.

Welke betekenis heeft licht voor uw werk?
Licht is het medium waarmee ik werk. Het vormt op elk moment een onderdeel van mijn leven. Ongeacht of dat bij het design zelf is of bij de observatie van de verlichting van een restaurant bij het diner. Ik kijk altijd rond en probeer daarvan te leren.

Welk actueel architectonisch of lichtproject inspireert u momenteel? En waarom?
Ik ben helemaal enthousiast over Silo 468, een lichtkunstproject in Helsinki. Het idee om een oude olietank opnieuw te gebruiken en een nieuwe ruimte te creëren die op licht is gericht.
Ik bewonder ook het nieuwe hoofdkantoor van Apple van Foster + Partners. Wanneer ik niet bij het project ben betrokken, is het architectuur- en designconcept inspirerend voor mij.

Welke problemen en vragen houden de architectuurbranche in 2014 bezig?
Volgens mij houden de belangrijkste factoren die de branche vooruithelpen, verband met de integratie van de veelvloed aan nieuwe technologieën. Wij bouwen niet meer met bakstenen en cement, maar met koper, vezelglas en printplaten. Begrijpen hoe deze elementen worden ingezet om leefomgevingen en omgevingen die het waard zijn om er te leven, te scheppen, zijn de volgende stappen. Wij moeten ook leren, wat onze invloed is op de omgeving. Wat kunnen wij doen om echte voorbeelden voor onze wereld te zijn?

ERCO Newsletter – Inspirerende projecten, nieuwe producten, nieuwe kennis over licht

Abonnement op de Newsletter.
Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld. Meer informatie treft u aan onder Verklaring inzake gegevensbescherming