Interview - Intervju med David Ghatan, C.M. Kling + Associates, Alexandria - Intervju med David Ghatan, C.M. Kling + Associates, Alexandria

Uppdatera webbläsaren.

Din webbläsare stödjer inte aktuella webbstandarder. Det kan medföra felaktig visning och oväntade funktionssätt på denna webbplats. Vi rekommenderar dig att uppdatera webbläsaren för kunna använda denna webbplats utan problem.

Uppdatera webbläsaren.

Din webbläsare stödjer inte aktuella webbstandarder. Det kan medföra felaktig visning och oväntade funktionssätt på denna webbplats. Vi rekommenderar dig att uppdatera webbläsaren för kunna använda denna webbplats utan problem.

Intervju med David Ghatan, C.M. Kling + Associates, Alexandria
Interview

Var hittar du din inspiration?

Intervju med David Ghatan, C.M. Kling + Associates, Alexandria, USA David Ghatan, C.M. Kling + Associates, Alexandria/ USA
www.cmkling.com

Vilka platser, situationer eller saker inspirerar dig? Ge mig gärna några exempel om möjligt.
Jag inspireras av många saker – skönhet, kreativitet, entusiasm. Dessutom inspireras jag av utmaningar – svårlösta problem.
En plats som inspirerar mig är de gamla stadsdelarna i Jerusalem. Att uppleva en stad som har fungerat i mer än 5 000 är en något helt enastående. Lukterna, vyerna och till och med stenarna på marken är överväldigande. En annan upplevelse som begeistrar mig är stjärnklara nätter i Västindien. En klar natthimmel och fler stjärnor än man kan föreställa sig.

Vilka är dina hjältar?
1. Min förebild är Candy Kling. Hon var inte bara min chef i många år, utan även en nära vän och den ärligaste och lyckligaste person som jag träffat.
2. Michelangelo, den stora mannen under renässansen. Han var konstnär och formgivare och lärde sig flera olika hantverk till perfektion.

Vad driver dig i allmänhet?
Premiärkvällar. Jag började min karriär på teatern. Där måste ridån alltid gå upp och föreställningen falla publiken i smaken. Jag deltog nyligen i öppnandet av två projekt i Texas och Nashville. Jag älskar att studera publiken, att gå in i nya rum och att hitta nya användningssätt som gör rummen unika på ett sätt som formgivaren aldrig hade föreställt sig. Det driver mig att arbeta bättre.

Vilken roll spelar ljus för ditt arbete?
Ljuset är det medium som jag arbetar med. Det är en del av mitt liv, hela tiden. Oavsett om jag arbetar med formgivning eller bara studerar belysningen i en restaurang när jag äter middag. Jag är uppmärksam på allt och försöker att lära mig något av det.

Vilket arkitekt- eller ljusprojekt inspirerar dig just nu? Och varför?
Jag är fascinerad av Silo 468, ett ljuskonstprojekt i Helsingfors. Idén att återanvända en gammal oljesilo och att skapa ett nytt, ljusorienterat rum.
Dessutom beundrar jag Apples nya huvudkontor av Foster + Partners. När jag inte själv varit delaktig i ett projekt inspireras jag av arkitektur- och designansatsen.

Vilka problem och frågor kommer att engagera arkitektvärlden 2014?
Jag tror att de viktigaste faktorerna som tar branschen framåt sammanhänger med integrationen av den stora mängden ny teknik. Vi bygger inte längre med tegelsten och murbruk, utan med koppar, glasfiber och kretskort. Nästa steg består i att förstå hur dessa element ska användas för att skapa liv och livfulla miljöer. Vi måste också lära oss hur vi påverkar miljön. Vad kan vi göra för att vara bra förebilder för vår samtid?

ERCO nyhetsbrev – inspirerande projekt, produktnyheter, de senaste ljustekniska rönen

Prenumerera på nyhetsbrevet
Dina uppgifter behandlas strikt konfidentiellt. Du hittar närmare information på Dataskyddsförklaring