Interview - Interview met Gerd Pfarré, pfarré lighting design, München

Update uw browser.

Uw browser ondersteunt de huidige internetstandaarden niet. Daardoor kunnen er verkeerde weergaven en een onverwacht gedrag op deze website optreden. Wij adviseren u om uw browser bij te werken om deze website storingsvrij te kunnen gebruiken.

Update uw browser.

Uw browser ondersteunt de huidige internetstandaarden niet. Daardoor kunnen er verkeerde weergaven en een onverwacht gedrag op deze website optreden. Wij adviseren u om uw browser bij te werken om deze website storingsvrij te kunnen gebruiken.

Interview met Gerd Pfarré, pfarré lighting design, München
Interview

Waaruit haalt u uw inspiratie?

Een interview met Gerd Pfarré, pfarré lighting design, München/Duitsland
www.lichtplanung.com

Welke zaken beïnvloeden uw creatieve werkprocessen? Wat inspireert u?
De natuur, loofbossen. Muziek en in het bijzonder de zee, ook onder water. Reflecties van direct zonlicht. Nevel. De woestijn. Mooie, flamboyante locaties.
Ik ben een overtuigde fan van winkels met huishoudelijke artikelen, overal ter wereld. En van ongepland licht – wanneer het goed is.

Wie zijn uw helden?
Donald Judd, Alexander Calder, James Turrell, Anish Kapoor, Ansel Adams en andere …

Wat spoort u aan?
Ik voel me niet aangespoord. Ik bevind me in de gelukkige omstandigheid dat ik een onafhankelijk, creatief beroep uitoefen dat mij voldoening en veel plezier schenkt.

Welke rol speelt licht in uw werk?
Voor honderd procent de hoofdrol, samen met schaduw!

Welk actueel architectuur- of lichtproject heeft u onlangs enthousiast gemaakt?
Luchthaven Kutaiso ‘King David the Builder’, Georgië, ontworpen door UNStudio.

Welke onderwerpen en vragen zullen de wereld van de architectuur in 2014 bezig houden?
De mogelijkheden om organische en amorfe vormen energiezuinig te ontwerpen en te produceren. Hier ligt een spannende toekomst voor ons. Een toekomst die niet alleen door zogenoemde toparchitecten wordt gedomineerd.

Minstens net zo spannend zijn eenvoudige constructies van hout of leem. Hier vindt momenteel een interessante uitwisseling plaats tussen architecten uit Europa en bouwmeesters uit Afrika, zoals ik onlangs op de tentoonstelling in München, „Af-ritectuur. Bouwen met de gemeenschap" in de pinacotheek voor moderne kunst in München kon bewonderen.

We zullen ons ook bezighouden om vroegtijdig een freelancelichtplanner bij een project te betrekken.
En met de integratie van intelligente licht- en regeltechniek in het planningsproces. Dat betekent voor ons als lichtplanners ook dat wij de rol van moderator tussen de disciplines op ons moeten nemen. De specificaties en systemen zijn intussen zo complex en zullen onze expertise uitbreiden.

ERCO Newsletter – Inspirerende projecten, nieuwe producten, nieuwe kennis over licht

Abonnement op de Newsletter.
Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld. Meer informatie treft u aan onder Verklaring inzake gegevensbescherming