Interview - Interview met Michael Schumacher, schneider + schumacher, Frankfurt - Interview met Michael Schumacher, schneider + schumacher, Frankfurt

Update uw browser.

Uw browser ondersteunt de huidige internetstandaarden niet. Daardoor kunnen er verkeerde weergaven en een onverwacht gedrag op deze website optreden. Wij adviseren u om uw browser bij te werken om deze website storingsvrij te kunnen gebruiken.

Update uw browser.

Uw browser ondersteunt de huidige internetstandaarden niet. Daardoor kunnen er verkeerde weergaven en een onverwacht gedrag op deze website optreden. Wij adviseren u om uw browser bij te werken om deze website storingsvrij te kunnen gebruiken.

Interview met Michael Schumacher, schneider + schumacher, Frankfurt
Interview

Waaruit haalt u uw inspiratie?

Een interview met Michael Schumacher, schneider + schumacher, Frankfurt am Main/Duitsland
www.schneider-schumacher.de

Welke zaken beïnvloeden uw creatieve werkprocessen? Wat inspireert u?
Als ik dat zou weten en zou kunnen beïnvloeden! Wanneer ik mezelf bekijk, dan zie ik dat ideeën in een dialoog, voornamelijk op kantoor ontstaan. Volgens het motto: waarom moet ik weten wat ik denk, voordat ik hoor wat ik zeg? Daarvoor moet er een zeer vertrouwd kader zijn, omdat daarbij ook een hoop onzin wordt geproduceerd. En ik kan zien dat uitgesproken weinig inspirerende plaatsen of situaties, bijvoorbeeld in de trein of in een wachthal van een luchthaven, in mijn hoofd een architectonisch probleem aansnijden. Dan vallen mij mogelijke oplossingen in die ik dan ook het liefst meteen moet vasthouden.

Wie zijn uw helden?
Tot de helden in mijn jeugd - en dat zijn volgens mij de enigen die ik als helden zou omschrijven – behoort Commandant Mclane van de snelle ruimtekruiser Orion, protagonist van de tv-serie “Ruimtepatrouille“ uit 1965. Bij wijze van straf overgeplaatst in het voortdurende conflict met de bureaucratie in 3000 redt hij telkens, nonchalant, maar beslist betrokken de aarde.

Wat spoort u aan?
Mij spoort een soort zucht naar de vreugde aan om complexe problemen met zo eenvoudig mogelijke en toch originele antwoorden op te lossen. De magie bestaat eruit om volledig ongelijke niveaus - bijvoorbeeld spaarzaamheid en poëzie - zo lang met elkaar te combineren totdat het gevoel is ontstaan dat alles klopt. Of ten minste zeer veel.

Welke rol speelt licht in uw werk?
Een volledig ondergeschikte. :-)

Welke onderwerpen en vragen zullen de wereld van de architectuur in 2014 bezig houden?
De vraag over dichtbevolktheid in de stad enerzijds - en net zo goed het tegendeel daarvan. De vergrijzing van plaatsen die niet op de hoofdverkeerswegen en internettracés zijn aangesloten, zal ons als architecten en stedenbouwkundigen.
Net zoals de vraag hoe het ons in de 21e eeuw zal lukken om in een mondiale wereld en met beschikbare technologie - vloek of zegen - vanzelfsprekende en duurzame gebouwen te creëren. Zoals deze er voor de industriële revolutie waren - met echter lagere eisen aan comfort. Denk alleen maar aan de in vele opzichten echt duurzame vakwerkhuizen in Lüdenscheid en omgeving! Deze vragen zullen ons echter niet alleen in 2014 bezighouden ...

ERCO Newsletter – Inspirerende projecten, nieuwe producten, nieuwe kennis over licht

Abonnement op de Newsletter.
Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld. Meer informatie treft u aan onder Verklaring inzake gegevensbescherming